Έρχεται έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους 
Έρχεται έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα
1'

Τη μείωση της ανεργίας και την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Εργασίας.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Με αφορμή την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικά τα προγράμματα της ΔΥΠΑ που «τρέχουν». «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή