Γιώργος Καραμέρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οικονομικά προβλήματα εδώ και τρία χρόνια

Ο Γιώργος Καραμέρος μίλησε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς και την υπόθεση της εφημερίδας Αυγή
Γιώργος Καραμέρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οικονομικά προβλήματα εδώ και τρία χρόνια
2'

«Τα οικονομικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κατάσταση τα τελευταία 2-3 χρόνια, από τότε που υποχώρησαν τα ποσοστά και ουσιαστικά μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν όλα τα κόμματα», δήλωσε ο Γιώργος Καραμέρος, αναφερόμενος στην υπόθεση της εφημερίδας Αυγή, μετά και την στιχομυθία των εργαζομένων με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, που τον έφεραν προ των ευθυνών του για την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας.

Ο κύριος Καραμέρος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε για την Αυγή: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, όταν έχουμε να κάνουμε με εργαζόμενους. Το πρόβλημα με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κατάσταση που σοβεί εδώ και 2-3 χρόνια που υποχώρησαν τα ποσοστά και μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση. Δεν υπάρχουν απολύσεις, υπάρχει το κυριακάτικο φύλλο, υπάρχει η ηλεκτρονική έκδοση και προφανώς πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις».

Αναφερόμενος στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής σημείωσε ότι «έσβησε η φωτιά, έπεσαν οι τόνοι, δεν επαναλήφθηκε τίποτα από όσα είχαν γραφτεί στην περιβόητη ανάρτηση. Υπήρξε ένα κείμενο στο οποίο διαφοροποιήθηκαν επτά συνάδελφοι, ωστόσο δεν κατέθεσαν κάποιο κείμενο για αντιπαράθεση, για ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο».

Για την επίθεση Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα έγραφε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Καραμέρος είπε: «δεν πρέπει να υπάρξει τέτοιου είδους αναφορά ξανά. Έχουμε μπροστά μας όλο το φθινόπωρο, πρέπει να σταματήσουν οι τοποθετήσεις που δεν βοηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση, από το τελευταίο μέλος μέχρι τον πρόεδρο» και συμπλήρωσε: «Όλοι έχουν καταλάβει τα λάθη που θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ποσοστό και να είμαστε κοντά στη ΝΔ, λόγω αστοχιών φτάσαμε στο 15%»

Ο κύριος Καραμέρος μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του πάνελ της εκπομπής όταν δήλωσε ότι «είμαι "Τσιπρικός" αλλά στηρίζω τον Κασσελάκη που είναι πρόεδρος», με την Μαρία Αναστασοπούλου να τον ρωτάει για ποιο λόγο ένιωθε την ανάγκη να δηλώσει ότι είναι «Τσιπρικός» και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο να δηλώνει ότι η δήλωση αυτή «θυμίζει εκείνους που λένε ότι είναι Ολυμπιακοί στο μπασκετ και Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά και να εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή η εστίαση πρέπει να στραφεί στις αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη αλλά και στις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή