Το σχέδιο Κασσελάκη για την «Αυγή»: «Πάρτε την χωρίς χρέη, με αυτοδιαχείριση»

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή», αφού άκουσαν τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, θα τις μελετήσουν και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.
Το σχέδιο Κασσελάκη για την «Αυγή»: «Πάρτε την χωρίς χρέη, με αυτοδιαχείριση»
EUROKINISSI.
1'

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν στην αναστολή της έκδοσης της «Αυγής», η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας και στην ιστοσελίδα με αναπροσαρμογή μισθών, χωρίς να απολυθεί κανένας.

Ακόμη, προτάθηκε ένα σχήμα αυτοδιαχείρισης, καθαρό από χρέη, με το κόμμα να αναλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων, δηλαδή τις ρυθμίσεις χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με όσα οφειλόμενα χρέη υπάρχουν για τους εργαζόμενους.

Εναλλακτικά με την αυτοδιαχείριση, προτάθηκε με τις ίδιες προϋποθέσεις (δηλαδή η «Αυγή» και το «Κόκκινο» χωρίς χρέη) να περάσουν σε μία μορφή συνδιαχείρισης, στην οποία το κόμμα θα κατέχει το 50% και ο συνεταιρισμός των εργαζομένων το υπόλοιπο 50%, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εργαζόμενοι, αφού άκουσαν τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, θα τις μελετήσουν και θα αποφασίσουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα (05/07), ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της «Αυγής» στα γραφεία της εφημερίδας, στον απόηχο της αναστολής της έκδοσης του καθημερινού φύλλου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή