Γκάλοπ Prorata για το Newsbomb.gr: Ντέρμπι για τρεις η αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ

Σε σκληρό ντέρμπι για τους τρεις βασικούςυποψηφίους Νίκο Ανδρουλάκη – Χάρη Δούκα – Παύλο Γερουλάνο εξελίσσεται η μάχη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όπως δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η Prorata γιαλογαριασμό του Newsbomb.gr
Γκάλοπ Prorata για το Newsbomb.gr: Ντέρμπι για τρεις η αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ
4'

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης (η οποία διενεργήθηκε πριν από τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων της κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου και του κ. Γιάννη Κανελλάκη) οι πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετικές προτιμήσεις από τον γενικό πληθυσμό και αυτό το χαρακτηριστικό κάνει ακόμα πιο πολύπλοκή την κούρσα για την αρχηγία του κόμματος. Η εσωτερική εκλογική
διαδικασία στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα είναι για κανέναν «περίπατος». Θα είναι μια σκληρή μάχη για τους τρεις δημοφιλέστερους υποψηφίους και θα εξαρτηθεί από ποια ιδεολογικά κοινά μπορούν να αντλήσουν ψήφους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει ένα αρχικό προβάδισμα ισχύος στην εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι κύριοι Δούκας και Γερουλάνος ακολουθούν - πολλές φορές ισοψηφώντας στη δεύτερη θέση - και τα πάνε καλύτερα στον γενικό πληθυσμό.

Για παράδειγμα στο ερώτημα «Τι άποψη έχετε για το κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα;», επί του γενικού πληθυσμού φαίνεται να προηγείται ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 32%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 28% και στην τρίτη θέση έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 19%. Η Μιλένα Αποστολάκη βρίσκεται στο 14% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 10%.

galop1.jpg

Στο ίδιο ερώτημα όμως: «Τι άποψη έχετε κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα;», οι απαντήσεις στην εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικές όπως μπορείτε να δείτε και από τους σχετικούς πίνακες. Μεταξύ δηλαδή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ της περισσότερες θετικές απόψεις συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 60%. Δεύτερος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 48% και τρίτος ο Χάρης Δούκας στο 47%.

galop2.jpg

Από την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της έρευνας προκύπτει ότι ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας όπως βλέπετε και από τους πίνακες της Prorata κερδίζουν σημαντικά ποσοστά από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο Χάρης Δούκας για παράδειγμα φαίνεται να συγκεντρώνει θετικές γνώμες από πολίτες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (στις προηγούμενες εκλογές) σε
ποσοστό 53%. Από πολίτες που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα ο Παύλος Γερουλάνος από την ίδια εκλογική δεξαμενή (του ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να κερδίζει θετικές γνώμες 33%.

Από όσους στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ο Παύλος Γερουλάνος λαμβάνει 27% θετικές γνώμες και ο Χάρης Δούκας 22% θετικές
γνώμες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να κυριαρχεί στην εκλογική δεξαμενή που στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και εκεί παίρνει 60% θετικές γνώμες.

Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης δεν φαίνονται να γοητεύουν ιδιαίτερα τα κοινά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

galop3.jpg
pinakas-4.jpg

Στο κρίσιμο ερώτημα «ποιο πρόσωπο θεωρείτε καταλληλότερο να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ;», στο γενικό πληθυσμό προηγείται ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 23% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 19%, ο Παύλος Γερουλάνος με 18% , η κυρία Αποστολάκη με 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 3%. Υπάρχει βεβαίως και ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό 22% που πιστεύει ότι κανένα από τα παραπάνω πρόσωπα δεν μπορεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ.

pinakas-5.jpg

Στο ίδιο ερώτημα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα αλλάζουν σε ότι αφορά τη συμπεριφορά όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Εδώ προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33%.

Στη δεύτερη θέση ισοψηφούν ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Δούκα στο ποσοστό του 21%. Η Μιλένα Αποστολάκη βρίσκεται στο 5% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 3%.

pinakas-6.jpg

Στο ζήτημα τώρα της δυνητικής εκλογικής επιρροής και στο ερώτημα «πόσο πιθανόν θα ήταν να ψηφίσετε το κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα;», ένα
ποσοστό 29% φαίνεται να δηλώνει ότι θα ψήφιζε σίγουρα το Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο ίδιο ερώτημα ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 18% και βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Παύλο Γερουλάνο που επίσης συγκεντρώνει 18%. Η Μιλένα Αποστολάκη βρίσκεται στο 13% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 7%.

pinakas-7.jpg

Δείτε την ταυτότητα της δημοσκόπησης:

pinakas-8.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή