Ποια ήταν η ιδιαίτερη τιμή που επιφύλαξε ο Χριστοδουλίδης στον Νίκο Δένδια

Ενδεικτικό της άριστης σχέσης μεταξύ Χριστοδουλίδη και Δένδια είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Λευκωσία για την αμυντική στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα

Ποια ήταν η ιδιαίτερη τιμή που επιφύλαξε ο Χριστοδουλίδης στον Νίκο Δένδια
2'

Σε μια εξόχως τιμητική και ξεχωριστή κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Λευκωσία.

Πέρα από την εγκάρδια υποδοχή που του επιφύλαξε, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τον Νίκο Δένδια στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου, δίπλα στο τζάκι, όπου είθισται, εκτός από ξεχωριστές περιπτώσεις, να υποδέχεται και να συνομιλεί με τους ομολόγους του ξένων χωρών.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία αυτή η κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς τους δύο άνδρες συνδέουν προσωπική φιλία και στενή σχέση, που χρονολογείται από την περίοδο κατά την οποία και οι δύο ήταν υπουργοί Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος της Κύπρου ήθελε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει προς τον Νίκο Δένδια και να αναδείξει τη σημασία που προσδίδει στη φιλία και τη συνεργασία τους.

Η ατμόσφαιρα της συνάντησης, όπως έγινε γνωστό, ήταν ιδιαίτερα θερμή, αναδεικνύοντας τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση μεταξύ του προέδρου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικό της άριστης σχέσης μεταξύ Χριστοδουλίδη και Δένδια είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Λευκωσία για την αμυντική στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση, στην οποία επισήμανε την ιδιαίτερη χαρά του που τον καλωσορίζει στην Κύπρο και τη μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει. «Η φιλία μας είναι μακροχρόνια, είδα στην πράξη τι σημαίνει ως συνάδελφος στο Υπουργείο Εξωτερικών» υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή