Νέο προεκλογικό σποτ του Παύλου Γερουλάνου: Ζήτησε ενεργοποίηση των Δήμων

Νέα τοποθέτηση από τον Παύλο Γερουλάνο 

Νέο προεκλογικό σποτ του Παύλου Γερουλάνου: Ζήτησε ενεργοποίηση των Δήμων
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε μια νέα επίσκεψη μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Ηλιούπολης, Στάθη Ψυρρόπουλο και Βύρωνα, Αλέξη Σωτηρόπουλο, βρέθηκε δίπλα στους εθελοντές του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και στα πυροφυλάκια των τριών Δήμων στον Υμηττό.

Μάλιστα στη συνέχεια δημοσίευσε και νέο προεκλογικό σποτ μαζί με το σχετικό σχόλιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η δουλειά που γίνεται από Δήμους και εθελοντές για την πολιτική μας προστασία στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Μαζί με τους Δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, Ηλιούπολης, Στάθη Ψυρρόπουλο και Βύρωνα, Αλέξη Σωτηρόπουλο, βρέθηκα δίπλα στους εθελοντές του ΣΠΑΥ και στα πυροφυλάκια των τριών Δήμων, στον Υμηττό.

Το «μπράβο» και το «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας προς τον ΣΠΑΥ, τους 12 Δήμους, την Πυροσβεστική και φυσικά προς κάθε εθελοντή. Ο ΣΠΑΥ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τού τι μπορεί να κάνει η Αυτοδιοίκηση, ακόμα και χωρίς τη στήριξη του κεντρικού κράτους. Για αυτό και ένα από τα θεμέλια της πολιτικής μου πρότασης «Αναγέννηση», για την Ελλάδα, ξεκινάει από όλα τα επιτυχημένα ευρωπαϊκά παραδείγματα και λέει κάτι πολύ απλό: Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε σύγχρονο κράτος, αν δεν αποκτήσουμε ισχυρούς και αποτελεσματικούς Δήμους.

Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική προστασία: Δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη πολιτική προστασία, αν δεν ενεργοποιηθούν πλήρως οι Δήμοι. Από αυτούς πρέπει να ξεκινάει κάθε πρόληψη, κάθε συντονισμός, στο τοπικό επίπεδο. Έγκαιρα, με σχέδιο, με πόρους, όχι στο πόδι και τελευταία στιγμή για να καλύπτει το κεντρικό κράτος τις δικές του ευθύνες.

Δεν γίνεται, η Κυβέρνηση να δίνει δισεκατομμύρια για την κατάσβεση και να μη δίνει ούτε ένα ευρώ στην οργανωμένη πρόληψη, σε τοπικό επίπεδο. Στο σχέδιό μας η Αυτοδιοίκηση αποκτά τον πρώτο ρόλο, στο τοπικό σχέδιο πρόληψης και προστασίας των δασών της. Ο ΣΠΑΥ δείχνει τον δρόμο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή