«Πυρ και μανία» οι Αστυνομικοί με Κασσελάκη - «Αποπέμψτε το συντομότερο τον ευρωβουλευτή σας»

Οι οργισμένες ανακοινώσεις για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Πυρ και μανία» οι Αστυνομικοί με Κασσελάκη - «Αποπέμψτε το συντομότερο τον ευρωβουλευτή σας»
6'

Το Σάββατο αποκαλύφθηκε ότι ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς εξύβρισε δύο αστυνομικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας τους «μπάτσους» και απειλώντας τους φτάνοντας στο σημείο να “ευχηθεί”: «καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς»…

Το θέμα πήρε δημοσιότητα από τις ανακοινώσεις τόσο της Ένωσης Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ), όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι οποίες κατήγγειλαν το γεγονός σε έντονο ύφος ζητώντας αποπομπή του ευρωβουλευτή.

Στα μηνύματά του, ο Νίκος Παππάς χρησιμοποίησε πολλάκις τις υποτιμητικές εκφράσεις «μπατσάκο» και «μαλάκα» για τους αστυνομικούς με τους οποίους συνομιλούσε και απευθύνθηκε και βαρείς χαρακτηρισμούς για την οικογένεια του ενός («να περάσω να φτύσω στα μούτρα τη μάνα σου που έκανε τέτοιο μαλάκα γιο» και «να φάει και κάνα χαστούκι ο πατέρας σου»).

Σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της απαράδεκτης και απειλητικής συμπεριφοράς του Νίκου Παππά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκαν να εμφανίσουν ότι ήταν ένας ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση και μάλιστα εμφάνισαν ένα πρόσωπο που δήλωνε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν με αναρτήσεις του.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος αφενός είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία το 2019, αφετέρου με βάση ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, έχει αποχωρήσει από την Αστυνομία το 2021. Περαιτέρω, με ανάρτήση του ο ίδιος ο απόστρατος πλεον αστυνομικός ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν εμπλέκεται στα δύο περιστατικά εξύβρισης του Παππά καθώς αφορούν άλλα πρόσωπα.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Συνάδελφοι, η Ελληνική Αστυνομία τυγχάνει για πολλοστή φορά αποδέκτης ρατσιστικών και ανεπίδεκτων σχολιασμού συμπεριφορών παρά την αποδεδειγμένη συνεισφορά και το έργο που προσφέρει στον Έλληνα πολίτη. Παραταύτα, ορισμένοι προύχοντες της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι πρώτοι θα έπρεπε να απέχουν από τέτοιες συμπεριφορές, επιδεικνύουν ανεξήγητο μίσος για τον Έλληνα αστυνομικό -και μάλιστα επιζήμιο-, λαμβανομένης υπ’ όψιν της πολιτικής τους θέσης.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς δεν έχασε την ευκαιρία να προπηλακίσει αναίτια αστυνομικούς, οι οποίοι, ως είναι ευρέως γνωστό, πράττουν τα μέγιστα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όχι λόγω των οικονομικών τους απολαβών, που είναι πενιχρές, αλλά εξαιτίας του ήθους και της αυταπάρνησης που αποδεδειγμένα τους διακατέχει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε οιονδήποτε εχέφρονα πολίτη, πολλώ δε μάλλον σε ένα επιφανές πρόσωπο όπως ο κ. Παππάς, ο οποίος, εκ της θέσεώς του, οφείλει να αποτελεί υπόδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Εμείς παραμένουμε ακλόνητοι στο λειτούργημά μας, το οποίο ασκούμε αγόγγυστα, εξυπηρετώντας κάθε συνάνθρωπό μας, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε ιδεοληψίες και ζοφερούς σκοπούς.

Σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, στην οποία η ανοχή προς τον πλησίον πρέπει να αποτελεί αρχή και ο αμοιβαίος σεβασμός στόχο, τέτοιες αξιοκατάκριτες και ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να τυγχάνουν σκληρής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ειδικά όταν προέρχονται από σημαίνοντα πρόσωπα, όπως ο κ. Παππάς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι ύβρεις του κ. Παππά εις βάρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα μείνουν αναπάντητες και επιφυλασσόμαστε να ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό για να υπερασπιστούμε τον Έλληνα αστυνομικό και την ακεραιότητά του.

Ελπίζουμε μόνο οι προπηλακισμοί του κ. Παππά να τύχουν του δέοντος χειρισμού από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να οδηγήσουν στην αποπομπή του, εκτός αν αυτοί εκπροσωπούν τον κ. Κασσελάκη και αποτελούν επίσημες θέσεις του Κόμματος.

Εμείς θα είμαστε, όπως πάντοτε, δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό.

Τη Δευτέρα το πρωί, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγγίρη δημοσιοποίησε μηνύματα που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά, στα οποία ο ευρωβουλευτής της απευθύνεται με υποτιμητικούς, βαθιά σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, ισχυριζόμενος ότι η ίδια «χρησιμοποίησε το κρεβάτι της για να ανελιχθεί».

Οπως φαίνεται από τις συνομιλίες που δημοσίευσε η κ. Τσιλιγκίρη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος αναφέρει «ποια είσαι εσύ βρε γλυκούλα; Πέρα από τα γνωστά ωραία προσωπικά σου που ξέρουμε όλοι». Επίσης, προβαίνει σε χυδαία και άκρως σεξιστική επίθεση γράφοντάς της «εγώ δεν αξιοποίησα το κρεβάτι μου» για να ανελιχθώ.

Τη Δευτέρα το απόγευμα κυκλοφόρησε στα social media νέο ηχητικό, στο οποίο ακούγεται ο Νίκος Παππάς να παραδέχεται ότι φακελώνει πολίτες και παρακολουθεί τη ζωή και την οικογένεια τους για να τους εκβιάζει και να τους απειλεί με «πεϊνερλί» δηλαδή βόμβες που βάζουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και της μαφίας.

Ο ευρωβουλευτής απειλεί ότι «θα στείλει πεϊνερλί» (ενν. εκρηκτικό μηχανισμό) στο σπίτι του συνομιλητή του και «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα», «εξαφανίσου μη σου γαμήσω», «εγώ θα έρθω να σε κατουρήσω». Σε μήνυμα που δημοσιεύεται μαζί με το ηχητικό, ο Νίκος Παππάς απειλεί ότι θα στείλει «τον κύριο Βαγγέλη από τον Πειραιά», πρόσωπο που κατά πάσα πιθανότητα ταυτίζεται με τον δολοφονηθέντα Βαγγέλη Ζαμπούνη, μέλος της Greek Mafia.

Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού, αλλά και μίας σειράς σχετικών τοποθετήσεων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ, ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ψελλίσει το παραμικρό, με στελέχη του στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως οι κ. Φαραντούρης και Βέττας, να τον καλύπτουν απόλυτα και άλλους όπως ο κ. Πολάκης να τον στηρίζουν ανοιχτά.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση του Ηλιόπουλου

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αστυνομικό και σε «αναρτήσεις» του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι ο ανωτέρω δεν υπηρετεί πλέον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς από το 2021 έχει αποστρατευθεί.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή