Αυτοψία Μητσοτάκη στο γυμναστήριο Νέας Πεντέλης - Αυτά είναι τα μέτρα της κρατικής αρωγής

Πριν τη σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης

Αυτοψία Μητσοτάκη στο γυμναστήριο Νέας Πεντέλης - Αυτά είναι τα μέτρα της κρατικής αρωγής
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Ξεκίνησε η σύσκεψη για τα καμένα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν τη σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, όπου τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Διευθυντης του σχολείου.

Ο εκπρόσωπος της ΓΕΚ - Τέρνα που έχει αναλάβει ιδία δαπάνη την αποκατάσταση, τους παρουσίασε το σχέδιο και το πλάνο ανακατασκευής του γυμναστηρίου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες. Οι όποιες άλλες ζημιές έχουν υποστεί τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

penteli

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος απο τη Δήμαρχο, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος, ενώ έξω από τη Μόνη, μαζί με τον Υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί.

Τέλος με τη δήμαρχο μετέβη και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Σπύρος Βασιλάκος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνών Δρ. Θανάσης Μαρούσης τον υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου.

Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το
Αστεροσκοπείο, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις του.


Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα μέτρα αρωγής για τους πυρόπληκτους.

Δείτε τα εδώ.

Τι ανέφεραν οι δήμαρχοι

Όπως αναφέρθηκε, οι Δήμαρχοι Ωρωπου και Βριλησσίων τόνισαν ότι βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό πρώτον οι καθαρισμοί, δεύτερον οι εμφορτες περιπολίες των εναέριων που γίνονται πλέον και τρίτον το antinero. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι τα εναέρια επιχειρούσαν συνέχεια.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανέφερε: Υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό στην περιοχή. Τη ζημιά την πάθαμε πέριξ του νεκροταφείου που ο καθένας έκανε ότι ήθελε στην περιοχή. Με τον κ. Ταγαρα παλέψαμε το 2021 να μπει σε γενικό πολεοδομικό, αυτό το χαλι που υπήρχε πέριξ του νεκροταφείου θελουμε να τελειώσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή