Στα άκρα η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης βλέπει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του

Ανοιχτός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ – Όλοι εναντίον όλων – Στα χαρακώματα Κασσελάκης και Πολάκης

Στα άκρα η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης βλέπει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του
3'

Σκληρή επίθεση κατά της ομάδας των «87», κατηγορώντας τα μέλη της για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο «X», επιδεινώνοντας την εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Παύλος Πολάκης και η αποχώρηση των «87» με καταγγελτικό ύφος συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς, ενώ την ίδια ώρα 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Χανίων.

Η κυρία Λινού όχι μόνο δεν κάνει πίσω αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του Πολάκη και ΜΜΕ.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στόχος αυτού του σχεδίου είναι να απογοητευτούν οι ψηφοφόροι» και το κόμμα να «ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη Κεντροαριστερά» και στη συνέχεια να επιλεγεί κάποιος «σωτήρας από τη διαπλοκή».

Ο κ. Κασσελάκης διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει» μία τέτοια εξέλιξη, και τονίζει πως έχει χρέος «να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας, ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή» σημειώνει.

«Οι άνθρωποι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστούν τίποτα για να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, και υπογραμμίζει:

«Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν τώρα τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια».

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το κλίμα που θα επικρατήσει στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ερχόμενο Οκτώβριο, αργεί ακόμα…

Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι για πολλοστή φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση και μάλιστα από ανθρώπους που αρχικά τον είχαν στηρίξει… Ο Παύλος Πολάκης θεωρείται το αντίπαλο δέος και καταγράφεται, επιπλέον, το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης αν και ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε εντός της Πολιτικής Γραμματείας την ηγεσία του, επέλεξε να μην σηκώσει το γάντι απέναντι στον Κρητικό βουλευτή. «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», όπως λέει και ο λαός.

Ο Παύλος Πολάκης έθεσε ζήτημα ηγεσίας, σημειώνοντας πως αυτή πρέπει να αλλάξει και ότι ο ίδιος θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή» φέρεται να ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη. Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στις αιχμές που απηύθυναν στο πρόσωπό του 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης (22/8), απάντησε ότι όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε τροχιά νέας διάσπασης, αν όχι διάλυσης όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή