Κασσελάκης: Ζήτησα από την Λινού να παραδώσει την έδρα της, ουδείς αναντικατάστατος

Απαντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για Λινού, Πολάκη και... Τσίπρα 

Κασσελάκης: Ζήτησα από την Λινού να παραδώσει την έδρα της, ουδείς αναντικατάστατος
INTIME NEWS
3'

«Ζήτησα από την Λινού να παραδώσει την έδρα της», ανέφερε μιλώντας στο Mega o Στέφανος Κασσελάκης.

«Όχι δεν με έχουν καλύψει και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και διευκόλυνση με παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει προς το παρόν», είπε για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει η Αθηνά Λινού.

«Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να διερευνηθεί πριν την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μάθημα όλους στο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Απάντηση για τον Φάμελλο

«Χωρίς να θέλω να μπω σε μικροπολιτικά πράγματα αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στον κ. Φάμελλο ότι διαφωνούσε με εμένα από την πρώτη εβδομάδα, το άκουσα χθες πρώτη φορά. Έπρεπε να το γνώριζα. Είχαμε σχετικά καλή συνεργασία, έχω κάνει μια νέα εισήγηση για μια πιο καλή και αποδοτική ΚΟ , και την συζήτηση την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του, ουδείς αναντικατάστατος», τόνισε.

Νέα αιχμή άφησε και για τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η αντιπολίτευσή μας επισκιάζεται από εσωτερικά θέματα του παρελθόντος».

«Αν αμφιβάλουν ας με προκαλέσουν», είπε για τους αμφισβητίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Παύλο Πολάκη είπε: «Όπως είπα και στη Νομαρχιακή, το ζήτημα της κας Λινού είναι διαφορετικό από το ζήτημα του κ. Πολάκη. Ήταν αντιπαραγωγικό εκείνη την μέρα που εγώ έκανα αντιπολίτευση για την Τράπεζα Αττικής».

«Δεν ανεχόμαστε από κανένα της ΝΔ να μας κουνά το δάχτυλο. Να ανακαλέσει ο κ. Τασούλας τον χαρακτηρισμό για τον Παύλο», κατέληξε με νέα κριτική για τη ΝΔ.

Πέρασε του Πολάκη για την Λινού

Διατεθειμένος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση χρειαστεί, ακόμα και να ρίξει «σκιές» πάνω από μια διακεκριμένη επιστήμονα, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να μη κινδυνεύσει από μια πρόταση μομφής που θα τον αναγκάσει να προσφύγει στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ενημερώσει κανένα άλλο στέλεχος του -ανανεωμένου από χθες- προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση της Αθηνάς Λινού από τη βουλευτική έδρα που κατέχει, επικαλούμενος «λόγους διαφάνειας».

Στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγει να «θυσιάσει» την Αθηνά Λινού, προκειμένου να «εξευμενίσει» τον Παύλο Πολάκη. Έχοντας αντιληφθεί πλήρως ότι έχει μείνει μόνος, με μόνο πραγματικό του σύμμαχο τον Νίκο Παππά, στοχεύει στο να καλμάρει τον χανιώτη βουλευτή, που έχει στραφεί εναντίον του.

Αντάλλαγμα με την μη κατάθεση πρότασης μομφής;

Προφανώς, για να μην καταθέσει ο τελευταίος εναντίον του πρόταση μομφής στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και για να μη διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα, εκτός από το να ηρεμήσει τον Πολάκη, επιχειρεί να οδηγήσει προς την έξοδο και την ομάδα των «87», χωρίς να χρειαστεί να τους αντιμετωπίσει στα όργανα ή σε μια νέα εκλογική διαδικασία.

Άλλωστε, χθες, κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αφού στους 35 βουλευτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 17 υπερψήφισαν την εισήγηση του.

Οι κινήσεις αυτές προδίδουν την αγωνία που επικρατεί στο στρατόπεδο Κασσελάκη για την επόμενη μέρα, καθώς η απαξίωση συνδυαστικά με τη δημοσκοπική κατάρρευση που καταγράφηκε σε πρόσφατη έρευνα, κάνουν την καρέκλα του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία, να τρέμει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή