Διώρυγα στη Λάρισα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης - Τι θα συνδέσει

Σπουδαίο έργο στη Θεσσαλία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Λίγες ημέρες απομένουν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα για άλλη μια φορά στην πολύπαθη μετά τις καταστροφές του Daniel και του Ιανού Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο δημαρχείο Κιλελέρ, στη Νίκαια της Λάρισας και στις πληγείσες περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν σκληρά από τις καταστροφές.

Η αρχή θα γίνει από τη Φαρκαδόνα, ενώ τόσο στο Μουζάκι όσο και στον Παλαμά, εγκαινιάζονται τα νέα Κέντρα Υγείας, με αυτό του Μουζακίου να έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί και στο χωριό Μεταμόρφωση, το οποίο «θάφτηκε» από τη λάσπη και προ ημερών παρουσιάστηκε από κυβερνητικό κλιμάκιο το σχέδιο μεταστέγασης των περίπου 500 κατοίκων που θέλουν επίσης να αλλάξουν τόπο κατοικίας.

Τα αντιπλημμυρικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην παρουσίαση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία την Παρασκευή πήραν «πράσινο φως» από την κυβερνητική επιτροπή συμβάσεων στρατηγικής σημασίας υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στην υλοποίηση του σχεδίου με την ανάληψη των μελετών αναμένεται να συμμετάσχει η ολλανδική εταιρία HVA που έχει υποβάλλει σχετικές προσφορές, ενώ έχει εκπονήσει το master plan για τη Θεσσαλία που έγινε αντικείμενο συζήτησης. Για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών θα υπάρξει χρηματοδότηση και από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα στη Θεσσαλία εκτιμάται σε 32 έως 49 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της μελέτης, ενώ η δωρεά της ΕΕΤ θα καλύψει το μελετητικό σκέλος και την έναρξη της κατασκευής της διώρυγας Γυρτώνης – Κάρλας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ