Κεχαγιά: «Όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ να κινήσει τις διαδικασίες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του», επισήμανε η Βούλα Κεχαγιά

Κεχαγιά: «Όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ να κινήσει τις διαδικασίες»
Αρχείου - Eurokinissi
2'

«Όποιος θέτει ζητήματα ηγεσίας, θα πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό του κόμματος», είπε η Βούλα Κεχαγιά σχετικά με τις εσωκομματικές εκρηκτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «θεσμικά εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του κόμματος πριν από 1 χρόνο με εντολή για 3 χρόνια με βάση το καταστατικό».

«Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ περνά, αν όχι τη μεγαλύτερη, μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του», συμπλήρωσε αμέσως μετά η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν παριστάνουμε πως αυτό δεν συμβαίνει και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί», είπε στη συνέχεια, ενώ τόνισε πως στο συνέδριο του κόμματος πρέπει όλοι να τοποθετηθούν ανοιχτά.

Η κ. Κεχαγιά, επίσης, παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από τα εσωκομματικά του. «Έχουμε κουράσει και κάποιοι έχουν κουραστεί μέσα στο κόμμα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει.

Για την Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι έχει ορκιστεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την καλωσορίζουμε. Όπως είπε, δεν υπήρχε σχεδιασμός με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος δεν παραιτήθηκε με την προοπτική να πάει η έδρα στον κ. Κασσελάκη, είχε εγγενείς δυσκολίες με την ιδιότητά του στο πανεπιστήμιο.

Πρόσθεσε ότι πολιτικά όλα τα κόμματα θα ήθελαν τον πρόεδρό τους στη Βουλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συντελούνταν παραβίαση της συνταγματικής διάταξης.

Αναφορικά με την επικείμενη ΔΕΘ, η Βούλα Κεχαγιά ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πως αυτό θα αναδειχθεί, ωστόσο η κεντρική επιτροπή είναι «ένα σίγουρο crush test και θα αποδειχθεί πως στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει».

Σχετικά με το πρόσωπο του κυρίου Πολάκη και κατά το πόσο μπορεί να επιτευχθεί συνύπαρξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεχαγιά απάντησε πως «όλα θα φανούν σύντομα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή