ΔΕΘ 2024: Αυτά τα μέτρα «κλειδώνουν» - Το βλέμμα σε νέους, πολύτεκνους, γιατρούς και συνταξιούχους

Το κυβερνητικό επιτελείο σβήνει και γράφει τα μέτρα που θα εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2024: Αυτά τα μέτρα «κλειδώνουν» - Το βλέμμα σε νέους, πολύτεκνους, γιατρούς και συνταξιούχους
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ είναι η κυβέρνηση αλλά και πλήθος πολιτών καθώς αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εξαγγελίες των μέτρων και των παρεμβάσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Έπειτα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, διότι αν και η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα, καταγράφεται πτώση του ποσοστού της, το κυβερνητικό επιτελείο σβήνει και γράφει συνεχώς τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δια στόματος πρωθυπουργού.

Ποιους αφορούν τα μέτρα της ΔΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ εστιάζουν στις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα αφορούν:

  • Νέους και τα νέα ζευγάρια. Αναμένεται επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» (θα καλύπτει επιπλέον 30.000 δικαιούχους έως 50 ετών). Αναμένεται επίσης η προώθηση του προγράμματος «Κοινωνική Αντιπαροχή», η αύξηση στο επίδομα παιδιού αλλά και η πρόσβαση των παιδιών σε περισσότερες δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις.
  • Πολύτεκνους, με τα προνόμια να αφορούν και σε τρίτεκνους (εξομοίωση των δύο κατηγοριών).
  • Ελεύθερους επαγγελματίες. Σχεδιάζονται βελτιώσεις στο τεκμαρτό σύστημα υπολογισμού του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος.
  • Γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι αναμένεται να δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους, ως κίνητρο, μεταξύ άλλων, για την ένταξη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημόσιους υπαλλήλους. Έρχεται το μπόνους δύο μισθών, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτυγχάνονται οι στόχοι τους.
  • Συνταξιούχους. Στο τραπέζι είναι η αύξηση των κύριων συντάξεων, σε ποσοστό 2% έως 3%, αλλά και η μείωση της επιβάρυνσής τους από την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Αγρότες. Υπό εξέταση είναι η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη χθεσινή ενημέρωση (2/9) των πολιτικών συντακτών, όλα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα είναι πλήρως κοστολογήμενα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή