Νάσος Ηλιόπουλος: Η απόφασή μας να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορθή

Η στάση της Νέας Αριστεράς στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τις κρίσιμες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη και το νέο αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτώμενος για το αν θεωρεί ότι οι αποχωρήσαντες δικαιώθηκαν για την απόφασή τους, ο κ. Ηλιόπουλος είπε στην ΕΡΤ ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση πάνω στα συντρίμμια. Η απόφαση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου ήταν ορθή. Γιατί είδαμε μία πορεία απαξίωσης αλλά και συντηρητικής στροφής. Αν δεν είχαμε αποχωρήσει θα έπρεπε να μας είχαν διαγράψει στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, γιατί εμείς καταψηφίσαμε τα εξοπλιστικά του Χατζηδάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ τα υπερψήφισε».

Παράλληλα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε μοναχικό δρόμο, ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, είπε ότι το θέμα δεν είναι ο αρχηγός, αλλά το πολιτικό πρόγραμμα.

Δεν είναι πρόβλημα το πρόσωπο, αλλά η κατεύθυνση, μην ξεχνάμε ότι δική μας πρόταση ήταν η κοινή πρόταση μομφής για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει εναλλακτική απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη. Δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, υπάρχουν και κεντρικά στελέχη που εκφράζουν συντηρητικές απόψεις, επομένως το θέμα είναι η πολιτική κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τα σημαντικά ζητήματα, για το πώς ο νέος εκπαιδευτικός θα μπορεί να νοικιάσει ένα σπίτι, το ΕΣΥ να μην καταρρέει, όποια δύναμη αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική έχει αυτή την ευθύνη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μεταξύ άλλων.