ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία επικύρωσε την έκπτωση Κασσελάκη με 17–1

Όπως αποφασίσθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ψηφοφορίας, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκπέσει κι επίσημα από το αξίωμα του προέδρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία επικύρωσε την έκπτωση Κασσελάκη με 17–1
EUROKINISSI.
5'

Με 17 υπέρ, 1 κατά (της Θεοδώρας Τζάκρη) και 1 «παρών» ελήφθη η οριστική απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να εκπέσει ο Στέφανος Κασσελάκης και επισήμως από την ηγεσία.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας:

«H Kεντρική Eπιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών. Συνεπώς, αυτό το ζήτημα είναι λήξαν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να παραμείνει στηυν ηγεσία, μέχρι την εσωκομματική κάλπη

Σε μία πρώτη αντίδραση, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε ότι «η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.

Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.

Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του. Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.

Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα. Άρα, το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στη θέση του, είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε, καταργώντας το.

Η λύση είναι μία: Η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στη θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.

Δεν νοείται ούτε νομικά, ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.
Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεοκοπία».

Ένταση από τους «κασσελίστας» στην Κουμουνδούρου – Φραστική επίθεση σε Ζαχαριάδη, Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλο

Μέσα σε «πολεμικό» κλίμα διεξήχθη στην Κουμουνδούρου η αποψινή (12/09) έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου οι παρευρισκόμενοι «κασσελίστας», αποδοκίμασαν αρκετά μέλη στα γραφεία του κόμματος, μεταξύ εκείνων και οι: Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

Τα ψέματα Κασσελάκη στις διαρροές, η απειλή Τζάκρη και το «δεν υπάρχει κανένα κενό εξουσίας στο κόμμα»

Ανώτατες πηγές από τους «87» και την πλευρά του Παύλου Πολάκη ισχυρίστηκαν νωρίτερα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε νωρίτερα στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ζητώντας από εκείνον τα κλειδιά για να ανέβει στο γραφείο του προέδρου, στην Κουμουνδούρου, κάτι που επιβεβαίωσε η Ράνια Σβιγκού. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη ως «ευθεία πρόκληση» και «προσπάθεια κατάληψης των γραφείων του κόμματος».

Ακόμη, φαίνεται να διαψεύδεται ο φημολογούμενος διάλογος Καπνισάκη – Σβίγκου, βάσει του οποίου «σήμερα, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβιγκού και της έθεσε το εξής ερώτημα: Διοικητικά και ποινικά, ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα; Δεν έλαβε επαρκή απάντηση και στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το ίδιο ερώτημα.

Σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, παρέπεμψε τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Τότε, στην ερώτηση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης απάντησε ότι την ευθύνη την έχει εκείνος, εκτός και αν εκείνος υπογράψει πληρεξούσιο, «εγώ, ο Μαυροκεφαλίδης, είμαι υπεύθυνος». Αμέσως μετά, η Ράνια Σβίγκου συγκάλεσε εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα ο κ. Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, έπειτα από γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα.

Συνεπώς, όταν τον κάλεσε ο Στέφανος Κασαλάκης και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «εγώ», διαψεύδοντας εποχή της ουσίας τους ισχυρισμούς της πρώην ηγεσίας. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί νέα ενημέρωση πηγών της πλευράς Κασσελάκη, σύμφωνα με τις οποίες αυτοαποκαλούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως «πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τους «κασσελίστας», ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα και από το πρωί, είχε μία σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε όλα, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να απείλησε ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

«87» και Πολάκης: «Αποτυχημένη απόπειρα εισβολής Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου»

Για «αποτυχημένο Καπιτώλιο» έκαναν λόγο πήγες κοντά στον Παύλο Πολάκη και τους «87», αναφερόμενοι στο τηλεφώνημα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον κ. Μαυροκεφαλίδη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή