Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί πολιτική ανωμαλία και βλάπτει τη δημοκρατία

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου Υγείας σχολίασε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «η έλλειψη αντιπολιτεύσεως δεν μας ωφελεί, μας βλάπτει».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί πολιτική ανωμαλία και βλάπτει τη δημοκρατία. Σχολίασε ότι δεν έχει προτίμηση στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέφερε πως η κατάσταση είναι εκτός φαντασίας, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να λυπάται το κόμμα.

«Τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλα. Είναι 7.200 ευρώ το χρόνο για κρίσιμες ειδικότητες» είπε ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τους μισθούς των γιατρών αναρωτήθηκε: «Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν 4.500 μεικτά; Είναι προκλητικό να ακούει ο κόσμος που ακούει στην Ελλάδα ότι 4.500 είναι λίγα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στο προσωπικό του όραμα για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία αποτελούν στοίχημα για τον ίδιο. Δεσμεύθηκε ότι έως το 2025 θα έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 χειρουργεία, με στόχο τη μείωση των χρόνων αναμονής. Τέλος, σημείωσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στηρίζονται στις δημοσιονομικές δυνατότητες, προειδοποιώντας ότι οι βελτιώσεις στην οικονομία δεν σημαίνουν απεριόριστες δυνατότητες για δαπάνες.