Παρέμβαση Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο για οργανωμένο έγκλημα και μεταναστευτικό

Οφείλουμε, όμως, να γίνουμε και πιο αμείλικτοι απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο τόνισε ο βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής.

Παρέμβαση Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο για οργανωμένο έγκλημα και μεταναστευτικό
INTIME NEWS
2'

Ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη καταπολέμησης των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών έδωσε ο Φρέντη Μπελέρης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση με θέμα «Οργανωμένο έγκλημα, μια μείζονα απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαίων πολιτών».

Κάνοντας λόγο για κυκλώματα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα, ο εκλεγμένος με την ΝΔ ευρωβουλευτής σημείωσε: «Οφείλουμε, όμως, να γίνουμε και πιο αμείλικτοι απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, κερδοσκοπούν πάνω στη εξαθλίωση των ανθρώπων και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό της Ένωσης μας.

Συνέχισε δε συμπληρώνοντας πώς «σε κάθε βάρκα που επιχειρεί να περάσει τα σύνορα της Ευρώπης με φορτίο ανθρώπινες ψυχές, σε κάθε νέο ναρκωτικό που κατακλύζει τις χώρες μας, σε κάθε κυβερνοεπίθεση κατά της εσωτερικής μας ασφάλειας, το πρώτο πράγμα που δοκιμάζεται είναι η αποφασιστικότητα και οι αξίες μας».
Αξίες που μπορούν να διαφυλάξουν η EUROPOL και η FRONTEX, εφόσον συνεχίσουμε να τις ενισχύουμε αποτελεσματικά. Δεν πρέπει, όμως να έχουμε αυταπάτες. Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα επικερδείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Ένωση είναι να ακολουθήσουμε τη σκοτεινή ροή του χρήματος και να ρίξουμε τους προβολείς πάνω στον υπόκοσμο.

Στην παρεμβασή του τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα «έχει κηρύξει, τα τελευταία χρόνια, τον πόλεμο στα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Φυλάσσουμε τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην Ελλάδα έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όπως αυτήν της ανεξέλεγκτης παράτυπης μετανάστευσης μέσω των ανοιχτών συνόρων και αυτήν της εργαλειοποίησης των μεταναστών από τρίτες χώρες.

Γι’ αυτό και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι σπασμωδικές, μονομερείς ενέργειες δε λειτουργούν. Απαιτούνται λύσεις που να προωθούν τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης, αλλά και να ενισχύουν την αλληλεγγύη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστεί.

Το οργανωμένο έγκλημα, δυστυχώς, διαθέτει μηχανισμούς άμυνας, αλλά και επιβίωσης. Μας έχει στοιχίσει ως Ευρώπη πάνω από139 δισεκατομμύρια, με πάνω από 5.000 εγκληματικές ομάδες να δρουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τέτοιου είδους ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των πολιτών μας! Ήρθε η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά!»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή