Πιερρακάκης για σχολεία: «Αρχίζει μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών»

«Δεν μπορεί να υπάρχει σχολείο με διαδραστικό πίνακα κι ακριβώς δίπλα, ένα σχολείο με κοντέινερ», υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας.

Πιερρακάκης για σχολεία: «Αρχίζει μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών»
EUROKINISSI.
1'

«Οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία δεν είναι χιλιάδες, αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, είναι κάτω από χίλιες. Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρχει σχολείο με διαδραστικό πίνακα κι ακριβώς δίπλα, ένα άλλο με κοντέινερ, για αυτό “τρέχει” τώρα ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών» σε όλη την επικράτεια», υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρηκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα (23/09) στο MEGA.

«Υπάρχει πρόβλεψη να λαμβάνουν επίδομα μητρότητας και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί. Όσον αφορά τα κενά, κοιτάζουμε να αναπληρώνονται σχολείο – σχολείο», τόνισε επιπλέον.

«Συνεργαζόμαστε ήδη με Δημάρχους ώστε να βρεθούν σπίτια για τους καθηγητές. Πάμε περίπτωση – περίπτωση στη Γαύδο, στη Ρόδο και άλλα νησιά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δεν με απασχολεί να είμαι ευχάριστος, αλλά χρήσιμος», προσέθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Για το θέμα του bullying στα σχολεία, σημείωσε ότι «πολλαπλασιάσαμε τον αριθμό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, είναι περισσότεροι από 5.000. Το μέτρο με την απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου στο σχολείο έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία. Παιδιά, γονείς και καθηγητές πρέπει να “σπάσουν” τη σιωπή τους, υπάρχει η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή