Ο Πολάκης «ανακατεύει την τράπουλα» - Επικοινωνιακά παιχνίδια και «κρυφτό» από Κασσελάκη

To «κρυφτούλι» του Στέφανου Κασσελάκη και οι πιέσεις του Παύλου Πολάκη

Ο Πολάκης «ανακατεύει την τράπουλα» - Επικοινωνιακά παιχνίδια και «κρυφτό» από Κασσελάκη
Newsbomb.gr
4'

Σε επικοινωνιακά παιχνίδια, λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αναλώνεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθεί να «δοξαστεί κρυπτόμενος», ελπίζοντας πως δεν θα «καταποντιστεί εμφανιζόμενος».

Την ίδια στιγμή, η επιμονή του Παύλου Πολάκη να βάζει στο τραπέζι προγραμματικά και πολιτικά διλήμματα, προκαλεί μεγάλο «πονοκέφαλο» στο επιτελείο του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή τη φορά, σε μια μακρά προεκλογική εκστρατεία, θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί για όλα αυτά που απέφυγε πέρσι.

«Κρυφτούλι» από Κασσελάκη

Εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες, καθημερινά κυκλοφορούν πληροφορίες για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Και ποτέ δεν επαληθεύονται, παρά το γεγονός ότι η απόφασή του να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος, είναι ειλημμένη.

Τη Δευτέρα, η ομάδα του επέλεξε να αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα μια αφίσα, η οποία έχει στο επίκεντρο τον έκπτωτο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα δύο βασικά μηνύματα που θέλει να περάσει. Το «είμαι εδώ» και «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Με απλά λόγια, τοποθετεί τον εαυτό του και πάλι πάνω από το συλλογικό υποκείμενο, τραβώντας μια διαχωριστική γραμμή από το κόμμα αυτό καθ’ αυτό.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σήμερα τελικά θα κάνει τη τελική του κίνηση, στη συμπλήρωση ενός έτους από την περσινή του νίκη. Βέβαια, από το επιτελείο του αναφέρουν ότι η υπόθεση ενδέχεται να τραβήξει μερικές ημέρες ακόμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας αιφνιδιαστικής κίνησης.

Ο Πολάκης πιέζει τον Κασσελάκη

Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, επιχειρώντας να αποφύγει και πάλι το πολιτικό διακύβευμα της επερχόμενης εσωκομματικής κάλπης, ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί να τον πιέσει και να μεταφέρει τη συζήτηση στο πρόγραμμα και την πολιτική.

Με απογευματινή του ανάρτηση, η οποία προφανώς έχει ξεκάθαρη διάθεση ειρωνείας προς τον άλλοτε προστατευόμενο του, επεδίωξε να μεταφέρει τη συζήτηση από την επικοινωνία, στην πολιτική.

Και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα στην παρούσα φάση. Ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος με συγκριμένες προτάσεις και προγραμματικές θέσεις.

Για πολλά χρόνια, ο Παύλος Πολάκης χρησίμευε ως ένα «αλεξικέραυνο» για την Κουμουνδούρου. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι πολλούς από τους «κεραυνούς» που δέχονταν τους προκάλεσε μόνος του, δημιουργώντας πολλές φορές πρόβλημα και στο κόμμα του, αλλά και στον ίδιο.

Πλέον, όμως, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να μετατραπεί από «πιστός στρατιώτης», σε «στρατηγό», διεκδικώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να σώσει ότι σώζεται από τη «λαίλαπα Κασσελάκη» - για την οποία φέρει ευθύνη.

Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι οι «87» θα στηρίξουν τον Σωκράτη Φάμελλο για την ηγεσία του κόμματος της, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος.

Πάντως, δεν αποκλείεται ορισμένα στελέχη της ομάδας να επιλέξουν τη στήριξη προς τον Παύλο Πολάκη, καθώς καταλογίζουν στον θεσσαλονικιό βουλευτή ότι στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη για μεγάλο διάστημα.

Αγωνία για παρέμβαση Τσίπρα

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το συνέδριο που διοργάνωσε το ίδρυμα του, τον Ιούνιο.

Θα του απονεμηθεί το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί για την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως επειδή πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό, δύσκολα μπορεί κάποιος να πιστέψει πως δεν θα τοποθετηθεί για τη μεγάλη εικόνα του πολιτικού σκηνικού, η οποία, έστω και έμμεσα, θα περιλαμβάνει και τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή