ΠΑΣΟΚ – debate: Ποιοι κέρδισαν στα… σημεία;

Μπορεί το debate για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ξεκάθαρο νικητή, είχε όμως κερδισμένους στα σημεία – Τι αναφέρει η έρευνα της Interview;

ΠΑΣΟΚ – debate: Ποιοι κέρδισαν στα… σημεία;
Eurokinissi
3'

Μεταξύ των έξι που πήραν μέρος στην τηλεμαχία του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ξεκάθαρος νικητής ή χαμένος. Κανένας υποψήφιος δεν είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν ή να πέφτουν κατακόρυφα. Τις θέσεις τους σε επίσης έξι θεματικές ενότητες ανέπτυξαν στο debate για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Χθες Τετάρτη ήρθε στη δημοσιότητα η πρώτη δημοσκόπηση από την POLITIC σε συνεργασία με την Interview που ζήτησε από τους τηλεθεατές που παρακολούθησαν το χθεσινό debate να κρίνουν τις "επιδόσεις" των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από την έρευνα είναι τα παρακάτω:

  • Ένας στους δύο λέει ότι η τηλεμαχία επηρέασε το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, μόνο τρεις στους δέκα λένε ότι το πρόσωπο που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν πριν το debate, παραμένει το ίδιο. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι η συζήτηση δεν ήταν καθόλου βαρετή, αλλά ήταν άκρως πολιτική με διακριτές προγραμματικές προτεραιότητες.
  • Τα τρία πρώτα φαβορί, σύμφωνα με την έρευνα, μετά την εμφάνιση των έξι στο debate είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αυτή τη σειρά και με μικρή απόσταση να τους χωρίζει. Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη διαφορά που θα έχει ο νικητής του πρώτου γύρου από τον δεύτερο και από τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν στον β’ γύρο.

Γερουλάνος και Δούκας κέρδισαν στα σημεία

Κατά την ίδια έρευνα, μετά την εμφάνιση των έξι στο debate οι τρεις υποψήφιοι που αναδεικνύονται σε φαβορί είναι ο Παύλος Γερουλάνος (25,5%) ο Χάρης Δούκας (24,9%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (22,8%), με μικρή απόσταση να τους χωρίζει. Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου (14,6%) ο Μιχάλης Κατρίνης (2,7%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (1,3%).

Οι επιδόσεις ανά θεματική ενότητα

Όσον αφορά τις έξι θεματικές ενότητες στις οποίες «εξετάστηκαν» οι υποψήφιοι, στα θέματα που αφορούν την οικονομία ξεχώρισε ο Π. Γερουλάνος και ο Ν. Ανδρουλάκης, στην δεύτερη θεματική ενότητα «Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό» ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας, στα θέματα που αφορούν το κράτος και την αυτοδιοίκηση αλλά και στα θέματα της κλιματικής κρίσης ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας, στην ενότητα της εξωτερικής πολιτικής διακρίνονται ο Π. Γερουλανος και ο Νίκος Ανδρουλάκης και τέλος στα θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ τα πήγαν καλύτερα ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας.

«Πιο πειστικοί» Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος

Πιο «πειστικό» χαρακτήρισαν όσοι μετείχαν στην έρευνα τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, πιο «σαφή» τον Μιχάλη Κατρίνη και τον Παύλο Γερουλάνο, «οραματικό» τον Παύλο Γερουλάνο (με μεγάλη διαφορά) και τον Χάρη Δούκα, «ρεαλιστικό» τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Μιχάλη Κατρίνη, «ενωτικό» τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ποιοι κρίνονται ως πιο διχαστικοί

Στον αντίποδα, πιο «ασαφείς» κρίθηκαν – σύμφωνα με την Interview – η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Άννα Διαμαντοπούλου εμφανίζονται σύμφωνα με την έρευνα ως εκείνες που είχαν τον πιο «δημαγωγικό» και τον πιο «διχαστικό» λόγο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή