Παύλος Πολάκης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε και το πόσχεν έσχες του, που είχε κατατεθεί στη Βουλή, καλώντας τους συνυποψηφίους του να πράξουν το ίδιο

Παύλος Πολάκης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi
3'

Κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, μετά τον Σωκράτη Φάμελλο.

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίσης και το πόσχεν έσχες του, που είχε κατατεθεί στη Βουλή, καλώντας τους συνυποψηφίους του να πράξουν το ίδιο. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει τον κύκλο του, μετά από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όλων αυτών των μέτρων που πήρε.

Ο Παύλος Πολάκης έχει συγκεντρώσει 32 υπογραφές, 31 από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και την υπογραφή του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά.

Μεταξύ άλλων, υπέρ της υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη φέρονται να υπέγραψαν τα πρωην κυβερνητικά στελέχη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, Γιάννης Μουζάλας και Λευτέρης Κρέτσος. Ο νομικός Γιάννης Ματζουράνης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς και τα μέλη της Κ.Ε. Μάρκος Χατζησάββας και Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Χανίων, εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, δήλωσε πως παρέδωσε τις υπογραφές που συγκέντρωσε, 32 στο σύνολο (31 από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και μια ακόμη από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά), ενώ ανέφερε πως κατέθεσε και το πόθεν έσχες του για τη χρήση του 2023.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης απηύθυνε κάλεσμα στους συνυποψηφίους του, έτσι ώστε να αντιπαραθέσουν τις θέσεις τους και τα προγράμματά τους, για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ενάντια στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία, τονίζοντας ότι έχει ήδη διασπαστεί η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση, με τον κόσμο να αναζητά εναλλακτική διέξοδο.

Η πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης, έχοντας διατελέσει δήμαρχος Σφακίων και με πλούσια συνδικαλιστική δράση στο παρελθόν, άρχισε να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και του Σεπτεμβρίου 2015 (οπότε διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Στις εκλογές Ιουλίου 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς για το κόμμα.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον Πολάκη από τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και τον παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αφορμή σχόλια που έκανε κατά δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών και κατά της ΑΑΔΕ, τα οποία και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Μετά την παραίτηση Τσίπρα, στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές και ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές τους για αρκετό διάστημα. Ωστόσο στις 25 Ιουλίου 2024, ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Με νέα απόφασή του, στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Στέφανος Κασσελάκης επανένταξε τον βουλευτή Χανίων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αλλά η ρήξη είχε επέλθει. «Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν», είχε σχολιάσει. Ακολούθησε μία θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία έθεσε θέμα ηγεσίας και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία στήριξε την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή