Το επιτελείο του οργανώνει ο Φάμελλος – «Προγραμματική συμφωνία» θέλουν οι «πασοκογενείς» των 87

Συνομιλητές του Σωκράτη Φάμελλου ισχυρίζονται ότι σύντομα θα μεγαλώσει το κύμα συμπαράστασης προς την υποψηφιότητα του

Το επιτελείο του οργανώνει ο Φάμελλος – «Προγραμματική συμφωνία» θέλουν οι «πασοκογενείς» των 87
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Με εντατικούς ρυθμούς φαίνεται πως στελεχώνεται το επιτελείο του Σωκράτη Φάμελλου στον δρόμο για τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δίπλα στον βουλευτή από τη Β' Θεσσαλονίκης, στέκονται ήδη αρκετοί βουλευτές, στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Μάλιστα, συνομιλητές του ισχυρίζονται ότι σύντομα θα μεγαλώσει το κύμα συμπαράστασης προς την υποψηφιότητα του, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει ενοποιητικό παράγοντα για τον χώρο, αλλά και τον κόσμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλευρό του Σωκράτη Φάμελλου, βρίσκονται ήδη ανοιχτά πολλά στελέχη της ομάδας των «87». Η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε στο Open πως η υποψηφιότητα του θεσσαλονικιού βουλευτή «γεννάει νέα ελπίδα για τον χώρο». Και ο λόγος της έχει πάντα βαρύνουσα σημασία. Σε αυτή την κατεύθυνση οδεύει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ήδη ανοιχτά στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές της ομάδας, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης Καλαματιανός και Συμεών Κεδίκογλου, όπως και οι λεγόμενοι «Ελβετοί», Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Καραμέρος, αλλά και ο Μίλτος Ζαμπάρας. Ειδικό ρόλο αναμένεται να έχει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Ελένη Συμεωνίδου που θα αναλάβει το οργανωτικό σκέλος της υποψηφιότητας Φάμελλου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Ελένη Συμεωνίδου συμμετείχε στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού. Ένα το βράδυ της Τετάρτης και ένα το πρωινό της Πέμπτης. Σε αυτές τις συναντήσεις ήταν -εκτός των στενών συνεργατών του Σωκράτη Φάμελλου- και ορισμένοι βουλευτές του κόμματος.

Πάντως, άμεσα αναμένεται να ταχθούν υπέρ της υποψηφιότητας του κ.Φάμελλου αρκετοί ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας πλειοψηφική εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την κίνηση του πρώην προέδρου της. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνεί ο ίδιος προσωπικά με βουλευτές που δεν έχουν αποφασίσει το τι θα κάνουν, αλλά και με στελέχη από την ομάδα των «87» που είναι ακόμα επιφυλακτικά, ως προς το ποιον θα στηρίξουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος έχει μιλήσει ήδη με πρόσωπα από την παλιά ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα, αλλά και με πρόσωπα που προέρχονται από τη διεύρυνση της περιόδου 2012-2019. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του πρώην προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον οποίον και εκτιμούν.

Το ζήτημα τους είναι ότι επιθυμούν να υπάρχει ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία μαζί του, πριν ριχτούν στην εκλογική μάχη. Αυτό το κλίμα, τουλάχιστον, υπήρχε από τη μεριά των συγκεκριμένων προσώπων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας των «87».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή