Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αυτόνομα

Για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών τόνισε ότι, «είναι ξεκάθαρο ότι, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αυτόνομα, ως φορέας της κεντροαριστεράς που θα εκφράσει από το κέντρο της Αριστεράς έως τον ΣΥΡΙΖΑ»

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αυτόνομα
3'

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, περιγράφοντας την προεκλογική της εκστρατεία ως την «πιο συναρπαστική εμπειρία στην πολιτική μου πορεία, γιατί γύρισα όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη».

Και συμπλήρωσε πως, «αν αντιστοίχως, ο Ανδρουλάκης και το κόμμα λειτουργούσαν με αυτόν τον κόσμο, το ΠΑΣΟΚ θα είχε 20%», για να παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, «έξι άνθρωποι γυρίσαμε και γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, μεταφέραμε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ, ακούσαμε τον κόσμο».

Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δεν την δείχνουν ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, απάντησε ότι, «μια ζωή οι δημοσκοπήσεις σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες πέφτουν εκκωφαντικά έξω. Δεν «ακούω» τις δημοσκοπήσεις, ακούω τον κόσμο. Οι κάλπες κρύβουν εκπλήξεις».

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων το ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν αρχηγό που δεν θα έχει «ισχύ», είπε, «εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, αλλά βεβαίως και απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία, μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να συμμετέχει. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να έρθουν συντονισμένα και να εκλέξουν άλλο αρχηγό».

Για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών τόνισε ότι, «είναι ξεκάθαρο ότι, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αυτόνομα, ως φορέας της κεντροαριστεράς που θα εκφράσει από το κέντρο της Αριστεράς έως τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Για ποιον λόγο πρέπει να είναι σε ένα δημοκρατικό κόμμα κάποιος σε διαγραφή αν εκφράζει την άποψή του. ‘Όχι απλώς δεν έχω αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη, αλλά τον έχω στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μέχρι τις ευρωεκλογές. Όταν έχεις τη μεγαλύτερη πολιτική αναδιάταξη -πάνω από 1 εκατ. έφυγαν από τη ΝΔ κι εσύ δεν παίρνεις τίποτα- υπάρχει πρόβλημα», είπε ερωτηθείσα αν θα διαγραφεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη σε περίπτωση επανεκλογής του και υπογράμμισε πως, «μέχρι τις ευρωεκλογές έδωσα όλο μου τον εαυτό για στήριξη στον Ανδρουλάκη, μετά όμως, όταν δεν καταφέραμε να είμαστε δεύτερο κόμμα, εξέφρασα αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και δεν λέγαμε».

«Το δίλημμα είναι αν θα καταλάβουμε ότι δεν πάμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι», είπε για την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Τέλος, στο ερώτημα ποιον θα στηρίξει αν δεν περάσει στον β’ γύρο και απαντώντας στο σχόλιο πως «σίγουρα» δεν θα είναι ο Ανδρουλάκης, απάντησε ότι, «δεν έχω βεντέτα ούτε τίποτα προσωπικό με τον κ.Ανδρουλάκη. Αν θα μπω στον δεύτερο γύρο θα μπω με την αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις. Με αυτόν που δεν θα βολεύεται στις χαμηλές πτήσεις και στα χαμηλά ποσοστά, όχι μια από τα ίδια» και κατέληξε λέγοντας πως, «δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως τσομπάνης, αντιλαμβάνομαι τους Έλληνες πολίτες ως σκεπτόμενα όντα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή