ΠΑΣΟΚ - Γερουλάνος: Χρειάζεται ένας Πρόεδρος που να απογειώσει το κόμμα

«Πρέπει να γίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι χορηγοί του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι λείπουν από τις κάλπες σε σχέση με το 2019», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος

ΠΑΣΟΚ - Γερουλάνος: Χρειάζεται ένας Πρόεδρος που να απογειώσει το κόμμα
EUROKINISSI.
3'

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές.

Απαντώντας σε «βροχή» από ερωτήματα, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «Πρέπει να υπάρξει ένας πρόεδρος που να απογειώσει το ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να δουν απο την νέα ηγεσία μία από τα ίδια. Οι πολίτες πρέπει να δουν ότι κάνουμε μια σοβαρή αλλαγή, με προοπτική για την χώρα, εκεί θα πείσουμε. Η δική μου υποψηφιότητα είναι η μόνη που μπορεί να το πετύχει αυτό».

«Πρέπει να γίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι χορηγοί του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι λείπουν από τις κάλπες σε σχέση με το 2019. Οι ψηφοφόροι ψάχνουν ένα ΠΑΣΟΚ να μιλάει για τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτό πρεσβεύει το σχέδιο «Αναγέννηση» που έχω καταθέσει», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Ως προς την περίοδο της προεδρίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι «πιέζουμε συνεχώς την Κυβέρνηση. Στην Βουλή δόθηκαν μεγάλες μάχες, αλλά αυτές δεν έφθσαν στην κοινωνία. Αναδείξαμε τα προβλήματα πχ. για τα κόκκινα δάνεια. Καθε πρόεδρος έχει παράθυρο ευκαιρίας να αποκτήσει δυναμική που να πάει σε βάθος χρόνου. Αν σε δουν να ασχολείσαι με άλλα πράγματα από αυτά που «καίνε» την κοινωνία, η δυναμική αυτή χάνεται. Ο πρόεδρος μας δεν ήταν και στην Βουλή, χάνοντας έτσι την μεγάλη δυναμική που υπήρχε μετά την εκλογή του. Είδαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ τι σήμανε η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από την Βουλή».

Επεσήμανε πολλάκις την ανάγκη για ενότητα μετά τις εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας «πάντα κοιτούσα να είμαι πιστός στις βασικές αρχές του κόμματος. Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να βρει και να έχει κοντά τους τους καλύτερους και όχι τους δικούς του. Κάθε κόμμα πρέπει να μιλήσει για σχέδια που υπηρετούν την χώρα. Αν πας να μιλήσεις για υπουργικούς θώκους και θέσεις, σου έχει γυρίσει την πλάτη η κοινωνία».

«Δεν ξεκινώ με την ιδέα ότι ειναι στημένες οι δημοσκοπήσεις. Τους επιστήμονες που κάνουν αυτήν την δουλειά τους παρακολουθώ, λένε και οι ίδιοι ότι δεν μπορούν να προβλέψουν το εκλογικό σώμα που θα πάει στις κάλπες», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να ψηφίσει τον Παύλο Γερουλάνο, είπε επειδή έχει σχέδιο για την χώρα, σχέδιο που θα απαντήσει “Γιατί ΠΑΣΟΚ;”, επειδή έχει εμπειρία από τον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο «γιατί είναι σημαντικό να ξέρεις τι σημαίνει μεταχρονολογημένη επιταγή» και διότι «όπως έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργώ ενωτικά».

«Την ώρα που έχεις να δώσεις μάχη για την κοινωνία που έχει απίστευτα προβλήματα, πρέπει να δείξεις πίστη στην Ελληνίδα και στον Έλληνα και να απευθύνεσαι σε αυτό που ελπίζει, για να πάει η χώρα μπροστά», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή