ΣΥΡΙΖΑ: Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Σεισμικές πολιτικές δονήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΥΡΙΖΑ: Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη
INTIME NEWS
4'

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με το συμβολικό αριθμό των 87 υπογραφών και το πόθεν εσχες του.

Χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφια του χθες. Όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλω σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή».

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, συμπλήρωσε: «Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, 87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αμέσως μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη, ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε τα εξής:

  • Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων.
  • Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.
  • Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα.
  • Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών.

Μετά την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλης, η οποία ζήτησε να ανακαλέσει η Θεοδώρα Τζάκρη, οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία.

Νωρίτερα επικράτησε μπάχαλο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφορμή αποτέλεσε η πρόταση μελών του οργάνου να δοθεί ο λόγος στους υποψηφίους προέδρους, για μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση.

Μάλιστα, η παρουσία όλων των υποψηφίων (Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Απόστολος Γκλέτσος και Νίκος Φαραντούρης) αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τέτοια συζήτηση.

Όμως, οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη αντέδρασαν σε αυτή την πρόταση με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην έναρξη της συνεδρίασης. Τελικά αποφασίσθηκε να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι. Οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη τότε αποχώρησαν από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα είχε αποφασισθεί στην Πολιτική Γραμματεία η μετάθεση του Συνεδρίου. Πάντως, δεν μετατίθεται σε καμία περίπτωση η ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr, είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 24 Νοεμβρίου.

Παρέμβαση Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς στην παρέμβασή του ανέφερε:

Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα.

Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Και προϋποθέσεις είναι:

1. Το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη.

2. Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες. Στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας. Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο. Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό. Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ).

Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή