ΠΑΣΟΚ: Ο… άνετος και το «θρίλερ» της δεύτερης θέσης – Πού ποντάρουν Ανδρουλάκης και Δούκας

Ο χθεσινός (06/10) πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ επισφραγίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, την άνετη πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τη διαφορά μόλις μερικών εκατοντάδων ψήφων για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να είναι ο τελικός νικητής.

ΠΑΣΟΚ: Ο… άνετος και το «θρίλερ» της δεύτερης θέσης – Πού ποντάρουν Ανδρουλάκης και Δούκας
EUROKINISSI.
2'

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα «κοντραροχτυπηθούν» στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στη «μάχη» για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο νυν Πρόεδρος του κόμματος κράτησε την πρωτιά με διαφορά, ωστόσο, τα βλέμματα στράφηκαν στη «μονομαχία» ψήφο – ψήφο μεταξύ Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να προκρίνεται εν τέλει στο κρίσιμο «ραντεβού» της επόμενης Κυριακής (13/10).

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον β’ γύρο, όπου οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι θα πρέπει να επιτύχουν τις μέγιστες δυνατές συμμαχίες ο καθένας για τον εαυτό του. Η κάλπη θα είναι «κενή» και συνεπώς, ο αγώνας εκκινεί από το «μηδέν».

Τόσο ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου δύσκολα θα δώσουν γραμμή δημοσίως υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι υποψήφιοι ελέγχουν το κοινό που τους ψήφισε.

Τα ατού του κάθε υποψηφίου

Ο κ. Ανδρουλάκης έδρεψε τους καρπούς της οργάνωσης και της κομματικότητας εντός της Χαριλάου Τρικούπη τα τελευταία 2,5 χρόνια κα πηγαίνει στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής με πολύπλευρη στόχευση στα κοινά του ΠΑΣΟΚ. Οι συνεργάτες του εκτιμούν πως επιβραβεύτηκε η γραμμή ενότητας, μακριά από υψηλούς τόνους, ενώ, πλέον ο αγώνας στρέφεται και στην Αθήνα, όπου οι επιδόσεις δεν ήταν οι επιθυμητές.

Ο κ. Δούκας μπορεί να μην είχε τη βοήθεια του Λεκανοπεδίου, όπου δέχθηκε βαρύ πλήγμα εξαιτίας των πεπραγμένων του, ως Δημάρχου Αθηναίων το τελευταίο εξάμηνο. Όμως, ο τεχνοκρατικός του ρεαλισμός και η εικόνα που αποπνέει για ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, μακριά από τα «στενά κομματικά όρια», προκαλούν αισιοδοξία για τη δεύτερη κάλπη, σύμφωνα με το επιτελείο του.

Η εκλογική διαδικασία σε εικόνες του Newsbomb.gr

Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με περισσότερους από 308.000 ανθρώπους να προσέρχονται στις κάλπες Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη χθεσινή διαδικασία.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή