Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί επικράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης του Χάρη Δούκα - Τα μηνύματα και η επόμενη μέρα

Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη άρχισε να φαίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων - Το στοίχημα για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί επικράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης του Χάρη Δούκα - Τα μηνύματα και η επόμενη μέρα
Newsbomb.gr
3'

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο νικητής του β' γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού κατάφερε να επικρατήσει με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα.

Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη άρχισε να φαίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι εμφανής και να διευρύνεται όσο ενσωματώνονταν τα εκλογικά τμήματα από την Αττική.

Ο Χάρης Δούκας, μάλιστα, δεν βγήκε πρώτος ούτε στην Αθήνα, όπου είναι δήμαρχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι πήγαν στις κάλπες να ψηφίσουν στην Αθήνα επέλεξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως σε περιοχές που πρώτευσαν οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, όπως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με διαφορά.

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως οι ψηφοφόροι προτίμησαν τη «γνωστή συνταγή» του Νίκου Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει υποσχεθεί «διόρθωση των λαθών» της πρώτης θητείας του, έναντι μιας «θολής» αλλαγής πορείας, που υποσχόταν ο Χάρης Δούκας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως για κάθε επιπλέον ψήφο που κέρδιζε ο Χάρης Δούκας σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδιζε σχεδόν δύο: ο Δήμαρχος Αθηναίων πήρε επιπλέον περίπου 20.000 ψήφους, ενώ ο – νυν και μέλλων – πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάνω από 36.000.

Ο Χάρης Δούκας «πλήρωσε» την σπουδή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πριν καν δώσει δείγματα γραφής στον Δήμο της Αθήνας, ενώ δεν μπόρεσε πειστικά να απαντήσει στο «πώς μπορούν να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη».

Στα μειονεκτήματα του Δημάρχου Αθηναίων συγκαταλέγεται και το γεγονός πως δεν είναι μέλος του Κοινοβουλίου, με δεδομένο πως ο Παύλος Γερουλάνος είχε καταστήσει σαφές από τον πρώτο γύρο πως δεν νοείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην είναι κοινοβουλευτικός.

Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Πάντως, τώρα το στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να κάνει πράξη αυτό που έχει υποσχεθεί: Το «μαζί» δηλαδή τόσο σε επίπεδο πολιτικών όσο και προσώπων. Μένει να διαπιστωθεί τι θα γίνει με την πρόταση, με δεδομένη την σχεδόν προδιαγεγραμμένη νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι».

Και συμπλήρωσε: «Το κίνημα μας έχει χρέος να δώσει ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο μεγάλο αγώνα να νικήσουμε την ΝΔ και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί σε νέους αγώνες και νέε προσπάθειες, ένα νέο ταξίδι αρχίζει και μαζί μπορούμε ενωμένοι και δυνατοί να καταφέρουμε νέες νίκες», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ευχαρίστησε όλους τους συνυποψηφίους του υπογραμμίζοντας πως με την στάση τους έδειξαν πως το κόμμα διαθέτει ποιοτικά στοιχεία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή