Νίκος Ανδρουλάκης: Οι επόμενες κινήσεις του στο ΠΑΣΟΚ - Τα ερωτήματα, ο «περίπατος» και οι στόχοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας μετά τη μεγάλη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι επόμενες κινήσεις του στο ΠΑΣΟΚ - Τα ερωτήματα, ο «περίπατος» και οι στόχοι
Eurokinissi
2'

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβηκε στην εξέδρα μετά τη θριαμβευτική νίκη του επί του Χάρη Δούκα με τον τραγούδι ύμνο του ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα» να ακούγεται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως επανεκλεγείς πρόεδρος πια του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε μια νικητήρια ομιλία αλλά το στοίχημα πλέον για εκείνον είναι να καταφέρει να ξεπεράσει τους σκοπέλους, για τους οποίους τον στοχοποίησαν στελέχη του κόμματος. Άλλωστε, γι' αυτό και το μήνυμά του ήταν το «Μαζί». Έτσι, μετά τη νίκη του με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα, έστειλε μήνυμα ενότητας, διαμηνύοντας πως στόχος του είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να νικήσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους», τονίζοντας: «μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της ΝΔ», ήταν η δέσμευση που έδωσε το βράδυ της Κυριακής.

Το μήνυμα Ανδρουλάκη στους συνυποψηφίους του

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, έστειλε και μηνύματα στους συνυποψηφίους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε συγχαρητήρια σε έναν προς έναν τους συνυποψηφίους του και συγκεκριμένα τους Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι τους θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη. Ενωμένοι θα πάμε την παράταξη ψηλότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Πάντως, ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι σε ποιες θέσεις θα αξιοποιήσει τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους» και αν τελικά θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, κάτι για το οποίο τον είχαν κατηγορήσει αρκετά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βασιζόταν σε μια κλειστή ομάδα συνεργατών και μένει να δούμε πώς θα αξιοποιήσει Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, οι οποίοι έλαβαν αρκετές ψήφους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν και για τον ρόλο που θα παίξει από σήμερα στο κόμμα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος, καταγράφοντας ένα μεγάλο ποσοστό (40,1%) αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή