Ο Κασσελάκης επιμένει: «Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα»

«Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα», υποστήριξε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις μέρες μετά το «μπλόκο» εις βάρος του, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο Κασσελάκης επιμένει: «Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα»
EUROKINISSI.
2'

«Το Καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι σε άρση εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, όπου τα μέλη μπορούν να αποφασίσουν ό,τι θέλουν. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποκλείσει υποψηφιότητα. Η βάση θα πρέπει να παραμείνει ενεργή, να ψηφίσει για συνέδρους και να μην απογοητευθεί», υπογράμμισε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τρία εικοσιτετράωρα μετά την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τον απέκλεισε από τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι οι «138» δεν αποτελούν πλειοψηφία στο σύνολο των 295 μελών, με τις συνθήκες που επικράτησαν της μη επίτευξης απαρτίας αρχικά, της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη της συνεδρίασης και της μη ταυτοποίησης όσων ψήφισαν.

«Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης, δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι» προσέθεσε, λέγοντας για την Κεντρική Επιτροπή ότι «το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει εξουσία να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα», ενώ, διάβασε και το Άρθρο για την αρμοδιότητα του Συνεδρίου. «Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αλλά όσα ακολούθησαν», επεσήμανε επιπλέον.

«Το μόνο που απειλείται, είναι η καριέρα συγκεκριμένων στελεχών στο κόμμα – Με εμένα Πρόεδρο, η βάση θα αποφασίζει για όλα»

«Αν έχω υπάρξει τόσο κακός Πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Να με αποδοκιμάσει η βάση; Φοβούνται την οργή του κόσμου, θα υπάρξει “κύμα” Δημοκρατίας, έχει ήδη εκφρασθεί», προσέθεσε.

«Το εξώδικο δεν είναι νομική πράξη, αλλά διαμαρτυρία. Πολλές φορές έχω πει ότι δεν θα σύρω το κόμμα στα δικαστήρια. Αν αυτό ήταν πρόσχημα ώστε να με αποκλείσουν, ήταν στη δική τους ευχέρεια. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό, συνεδρίαζαν για να μπλοκάρουν τις καταστατικές αλλαγές που ήθελα να φέρω στο κόμμα, ενώ έτρεχα στις πυρκαγιές. Πενήντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Πρόεδρο και το κόμμα είναι η βάση του, πρέπει να εκφρασθεί. Προβλέπω ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί. Πάρα πολλά μέλη φοβούνται πώς θα φθάσουμε σε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι παραμένει δημοκρατικό κόμμα. Υποσχέθηκα στους ανθρώπους της βάσης ότι δεν θα τους προδώσω ποτέ και πως θα είμαι εδώ, μέχρι τέλους», επεσήμανε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή