Μητσοτάκης για Σαμαρά: «Σεβαστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού»

Ο πρωθυπουργός εξαίρεσε την κριτική που του ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς και τα έβαλε με τους βουλευτές εκ δεξιών στέλντοντας το μήνυμα: «Πού ήταν οι υπερπατριώτες αυτοί όταν φτιάχναμε τον φράχτη στον Έβρο»

Μητσοτάκης για Σαμαρά: «Σεβαστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού»
EUROKINISSI
1'

Στις ενστάσεις που διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηησ για τα ελληνοτουρκικά απάντησε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μεταναστευτικό.

«Διαχωρίζω τις θέσεις του κ. Σαμαρά. Είναι σεβαστές οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα είχε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και θυμίζω ότι και επί ημερών του έγιναν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους.

«Υπάρχουν ακραίες φωνές στην Ελλάδα από κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είμαστε μειοδότες. Γιατί; Επειδή συζητούμε με Τουρκία; Πού ήταν οι υπερπατριώτες αυτοί όταν φτιάχναμε τον φράχτη στον Έβρο, όταν αγοράζαμε τις Belharra και τα F-35

Η Ελλάδα είναι σε θέση να συνομιλεί με την Τουρκία πολιτισμένα. Δεν σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει ή ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία.
Ούτε ξεπουλάμε ούτε προδίδουμε κανέναν. Η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν αυτές τις ακραίες φωνές. Φαντάζομαι ότι σε μια πραγματική κρίση οι δήθεν πατριώτες θα ήταν οι πρώτοι που θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή