Λάβρος ο Μητσοτάκης στη δευτερολογία στη Βουλή για την αντιπολίτευση

Συνεχίζεται η πρώτη κοινοβουλευτική «μάχη» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια της Βουλής

Λάβρος ο Μητσοτάκης στη δευτερολογία στη Βουλή για την αντιπολίτευση
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε εκ νέου τον λόγο για τη δευτερολογία του.

"Αυτή η εικόνα δεν μας τιμά", είπε αρχικά για την εικόνα της άδειας Βουλής ο Πρωθυπουργός από την ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση κατόπιν αιτήματος του ιδίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της εφετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν αναγνωρίζω καταδικασμένο με 13-0, προστατεύω το πολίτευμα», είπε για τον Νίκο Παππά.

«Είμαστε κεντροδεξιά προοδευτική δύναμη που θα υπερασπίζεται τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε και ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός.

Κάνοντας σφάλμα όσο μιλούσε είπε πως «φέραμε νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ», και μετά την αντίδραση διόρθωσε γελώντας πως εννοούσε του ΑΣΕΠ, «επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν εκσυγχρονίζεται με τίποτα».

«Τι θέλετε να πούμε στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση ότι καταργούμε τα 3/5 επειδή δεν μπορούμε να βρούμε μια μίνιμουμ συναίνεση» , διεμήνυσε στην αντιπολίτευση.

«Κατηγορία 5 σημαίνει μια φωτιά πως άπαξ και ξεκινήσει δύσκολα ελέγχεται», ανέφερε για την πυρκαγιά στην Αττική και είπε πως ανάλογες καταστάσεις υπάρχουν και σε άλλες χώρες.

Χαρακτήρισε «αδιανόητα» όσα ακούστηκαν περί «μη κατάσβεσης» και πρόσθεσε πως από την φωτιά στην Αττική «θα μάθουμε». Εστίασε στην αποτελεσματικότητα των καθαρισμών οικοπέδων.

«Όχι δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε όλα τα δάση της Αττικής», είπε κάνοντας απολογισμό 5ετίας, ωστόσο επισήμανε τα νέα μέτρα που ελήφθησαν. Σημείωσε επίσης πως θα ξαναγίνουν τα δάση της Αττικής εφόσον κάνουμε όσα πρέπει. «Η φύση θα βρει τον ρυθμό της εφόσον την προστατεύσουμε από πυρκαγιές όσο τα δάση αυτά είναι μικρά», είπε.

«Ανεμογεννήτριες μπορεί να γίνουν ήδη σε δάση, δεν χρειάζεται να καούν, σταματήστε τα fake news», απάντησε ο πρωθυπουργός στις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Τι είπε για τα περί πατριωτισμού

«Εγώ δεν μίλησα για κανέναν συγκεκριμένα όταν είπα για πατριώτες της φακής. Πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», είπε χρησιμοποιώντας τη φράση του Σάμουλε Τζόνσον και συμπλήρωσε πως τέτοιοι «πατριώτες στην πρώτη κρίση θα βάλουν την ουρά στα σκέλια»

Θα ακολουθήσει ένας ακόμη κύκλος τοποθετήσεων και των αρχηγών των κομμάτων, και κατόπιν η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή