Τσίπρας: Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Πυρά κατά κυβέρνησης εξαπέλυσε και πάλι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη στάση τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «οι τρεις πολιτικές δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης αθροίζουν και τυπικά από χθες μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν όμως χάσει την όποια κοινωνική στήριξη ή ανοχή απέσπασαν με τον επαμφοτερίζοντα προεκλογικό πολιτικό λόγο τους».

«Δημαγώγησαν με το Μνημόνιο και κάηκαν. Εκβίασαν με τη δραχμή και θα την πληρώσουν. Πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και θα απολογηθούν».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί κανέναν και βεβαίως όχι τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, ωστόσο επισήμανε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια παρουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Απάντησε, δε, στο «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» που τού απηύθυνε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, με το γνωστό στοίχο του Κ.Βάρναλη: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!».

Εκτίμησε μάλιστα ότι «όσο πιο βαθειά σπρώχνει το Μνημόνιο αυτά τα στρώματα στην ανασφάλεια της επιβίωσης τόσο πιο γρήγορα θα εμπιστευτούν την ασφάλεια της ελπίδας που γεννά το πρόγραμμα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».