Με τον Τρίτο Κόσμο συνέκρινε την Ελλάδα στις επενδύσεις ο Μπουτάρης

«Δεν υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας στον κόσμο που θα έκανε σήμερα επένδυση στην Ελλάδα με κανονικούς στόχους», εκτός κι αν απέβλεπε, όπως είπε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε «κάποια διαπλοκή», συγκρίνοντας την κατάσταση στη χώρα, με χώρες του τρίτου κόσμου στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων.

Με τον Τρίτο Κόσμο συνέκρινε την Ελλάδα στις επενδύσεις ο Μπουτάρης
1'

Απαντώντας ο Δήμαρχος, σε ερώτηση, του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σχετικά με τη φυγή επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία, ανέφερε, ότι «πρακτικά είναι αδύνατον να επέμβουμε και να ανακόψουμε το ρεύμα φυγής προς τις γειτονικές χώρες», εάν δεν γίνουν αλλαγές στη χώρα, όπως «σταθερό φορολογικό σύστημα, λιγότερη γραφειοκρατία, διευκόλυνση επενδύσεων». Ο κ. Μπουτάρης όμως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων εκφράζοντας τις θέσεις του.

Η δημοτική αρχή δεν έχει την αντίληψη, ότι πρέπει να «πουληθούν» περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, αλλά ότι η διαχείριση των δράσεων κάποιου δημόσιου περιουσιακού στοιχείου, (λιμάνι, τρένο, αεροπλάνο κ.τ.λ.), μπορεί με όρους, να μετακινηθεί στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης έφερε ως παράδειγμα σύγκρισης τα πάρκινγκ και τις τουαλέτες των τμημάτων της εθνικής οδού, η διαχείριση των οποίων έχει παραχωρηθεί σε ιδιωτική κοινοπραξία, σε σχέση με αντίστοιχες υποδομές του δημοσίου, που, όπως είπε, λόγω αδυναμίας συντήρησης βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε στο θέμα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μηταφίδη, για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων εταιριών στα όρια του Δήμου, για τις οποίες υπάρχουν αρνητικά ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή