Ανοιχτή πρόσκληση Βενιζέλου στη ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής – Διαφοροποίηση από Σαμαρά – Στουρνάρα

Ανοιχτή πρόσκληση Βενιζέλου στη ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση
2'

«Οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν χώρο στο ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος κατά την κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πολιτικής Γραμματείας, Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε πως το Κίνημα αποτελεί «παράγοντα συνέπειας, σταθερότητας και ευθύνης», συμπληρώνοντας πως η θέση του στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι στρατηγική.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν ακολουθήσει έναν αξιόπιστο δρόμο, αποβάλλοντας τον ενοχικό ρόλο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν το Εurogroup του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό «δεν σημαίνει κάμψη της διαπραγματευτικής προσπάθειας».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυτή η κατάσταση μας ταπεινώνει ως έθνος στο εξωτερικό και κυρίως δεν μας επιτρέπει να θέσουμε στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από το δίδυμο Σαμαρά- Στουρνάρα και στη θεωρία των ισοδυνάμων, λέγοντας πως δεν αποδείχθηκε αξιόπιστη και σοβαρή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως θα γίνει το νέο κούρεμα χωρίς αποφάσεις κοινοβουλίων (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από EFSF, επαναγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή και επιστροφή κερδών από ΕΚΤ) και χαρακτήρισε την παράταση δεδομένη.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για αλαζονεία της ανευθυνότητας και επανέλαβε πως η πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση είναι ανοιχτή.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρότασή του τα μέτρα για την επόμενη διετία να εφαρμοστούν σε δύο δόσεις και προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες η ΚΟ του κόμματος θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είπε ότι δε μπορεί να γίνει μέσο αύξησης της επιβάρυνσης των νοικοκυριών και πως ο αυξημένος φόρος πρέπει να επιστρέφεται άμεσα στους πολίτες. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση και κανένα τετελεσμένο γεγονός. Όλα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως, δε θα ανεχθούμε και καμία καθυστέρηση», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή