ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στους τέσσερις μήνες θητείας ακολουθεί «στρατηγική υποτέλειας» στην τρόικα.

«Όσο η Ελλάδα δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές τόσο η ελληνική κοινωνία θα οδηγείται στην εξαθλίωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ψήφιση του νέου Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού, συνοδεύονται από δυσβάσταχτους όρους διεθνούς οικονομικής επιτροπείας, με επιβολή μηχανισμών για αυτόματες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες», αναφέρει η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση καθιστά τη χώρα «μια οιονεί αποικία χρέους, όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από το μνημονιακό έκτρωμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του κατά του Α. Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς «άβουλο παρακολουθητή των εξελίξεων», επισημαίνοντας ότι η αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης, χαρακτηρίζεται από «απόλυτο κυνισμό και ασυγκράτητο ψεύδος».

«Ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά κονδύλια μέχρι 20 δις, αυτά δεν μπορούν να ανακόψουν τη σαρωτική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του και η επαναθεμελίωση της ΕΕ σε νέους άξονες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και αναδιανομής του πλούτου αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση», καταλήγει η Κουμουνδούρου.