Για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα μίλησε η Μαριέττα Γιαννάκου

Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια χθες στην τακτική Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών (CommitteeoftheRegions)

Για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα μίλησε η Μαριέττα Γιαννάκου
2'

από τον Πρόεδρό της κ. RamonLuisValcarcelSiso, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΕΚ για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα ιδρύματά τους. Στην Ολομέλεια συμμετείχε πλήθος δημάρχων, περιφερειαρχών και εκλεγμένων εκπροσώπων απ΄ όλη την Ευρώπη.

Η κα. Γιαννάκου τόνισε ότι η έκθεση του ΕΚ συμβαδίζει με την πρόταση Κανονισμού της Επιτροπής και παρουσίασε τα κύρια σημεία και τις επερχόμενες αλλαγές. Όπως η ίδια τόνισε, σκοπός είναι η δημιουργία ενιαίου νομικού καθεστώτος για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα άμεσα συνδεδεμένα ιδρύματά τους και η διευκόλυνση της καθημερινής λειτουργίας τους. Υπογράμμισε δε, ότι στόχος του ΕΚ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και τις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς και να ενδυναμωθεί ο δεσμός ανάμεσα στους πολίτες και την αντιπροσώπευσή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών για τη γνωμοδότηση για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα κ. IstvánSértő-Radics, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την κα. Γιαννάκου για τη συμμετοχή της, παρουσίασε τη γνωμοδότηση και τις τροπολογίες για το νέο καθεστώς λειτουργίας των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και τόνισε, από την πλευρά του, ότι η Επιτροπή των Περιφερειών λαμβάνει θέσεις που ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών των περιφερειών στην πολιτική ζωή.

Στο τέλος, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, σημείωσε ότι θα λάβει υπόψη της το τελικό κείμενο της γνωμοδότησης της Επιτροπής των Περιφερειών και επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο νέος Κανονισμός θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι, προσβλέποντας στην αρτιότερη λειτουργία και ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών του 2014.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή