«Λειτουργούμε για τις επόμενες γενιές, όχι για τις επόμενες εκλογές»
Κατάθεση ψυχής έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά στο «Κανάλι 1» με αφορμή τα συγχαρητήρια των ακροατών για την άψογη λειτουργία του δήμου κατά την διάρκεια των πρόσφατων φυσικών φαινομένων.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος απέδειξε για άλλη μία φορά το κριτήριο επιτυχίας που θα έπρεπε να διέπει κάθε Έλληνα πολιτικό: Η πολιτική δράση πρέπει να είναι θεμέλιο για τις επόμενες γενιές και όχι το εφήμερο, κομματικό ή πολιτικό όφελος. Εάν η Ελλάδα μετρά χιλιετίες ιστορίας, αυτό οφείλεται σε πολιτικούς με Εθνικό όραμα. Όχι διεκπεραιωτές προσωπικών συμφερόντων.
«Ο λόγος που με έκανε να κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος ήταν το πάθος μου και η αγάπη για τον Πειραιά και όχι η αγάπη για τα αξιώματα. Εξάλλου, παραιτήθηκα αξιωμάτων που θεωρούνται για την πολιτική ιεραρχία, σημαντικότερα. Ο Πειραιάς έμεινε τέσσερις δεκαετίες χωρίς έργα υποδομών. Το κουφάρι της Ραλλείου, το φάντασμα του Πύργου, η σκιά της βίλας Ζαχαρίου και πολλά άλλα «φωτογράφιζαν» την παραίτηση του Πειραιά», ανέφερε ο Β. Μιχαλολιάκος.
Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα πρόσθεσε: «Εμείς, στις δυσκολότερες συνθήκες – δεν υπάρχει δυσκολότερη περίοδος τα τελευταία πενήντα χρόνια για την αγορά των ακινήτων – καταφέραμε με τους άξιους συνεργάτες μου, να βγάλουμε το διεθνή διαγωνισμό στον αέρα για την αξιοποίηση πέντε ακινήτων και της Ραλλείου και του Πύργου και του σημερινού δήθεν Δημαρχείου και των δύο μεγάλων οικοπέδων στην Ρετσίνα. Οσονούπω «βγαίνει» και η βίλα Ζαχαρίου».
Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε μάλιστα σε δημόσια πρόσκληση επενδυτών μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά. «Θέλω να ελπίζω, ότι η διεθνής αγορά θα επιδείξει ενδιαφέρον. Είναι ένας διαγωνισμός απόλυτα διαφανής. Λέμε για σαράντα χρόνια. Λέμε να μας δώσουν σε έργα υποδομών του Πειραιά τριάντα εκ. ευρώ. Λέμε να μας δίνουν το 1% του τζίρου και από εκεί και πέρα, το παραπάνω είναι το ανταγωνιστικό. Είναι ένας καθαρός διαγωνισμός, πραγματικά άξιος επαίνου, γιατί ο Πειραιάς πρέπει να δείχνει ότι είναι πιλότος ήθους στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της αποτελεσματικότητας.
Θέλω να είμαι σαφής στη σχέση μου με τον Πειραϊκό λαό που είναι πρωτογενής, που είναι ατόφια, που είναι αυθεντική, που είναι ειλικρινής. Ελπίζω ότι ο διαγωνισμός θα έχει απόδοση. Για την Ράλλειο, θα επιθυμούσα να γίνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, για να ξαναδώσουμε την λάμψη δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, ότι ο Πειραιάς αποκτά ζωή. Μαζί με το Μετρό έρχεται και ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ο Πειραιάς γίνεται πόλη τουριστικού προορισμού. Πιστεύω ότι θα πετύχει. Αν δεν πετύχει – που δεν θέλω καθόλου να το σκέφτομαι – θα την κατεδαφίσω, θα την αποδώσω ως πλατεία στον Πειραϊκό λαό. Αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει. Καλώ λοιπόν όλους τους επενδυτές και από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου του Πειραιά, να δείξουν το ενδιαφέρον τους. Θα είναι μια επένδυση, η οποία θα ωφελήσει και τον Πειραιά και τους ίδιους. Γιατί ο Πειραιάς έχει μέλλον, έχει ζωή».
Για την κακοκαιρία που χτύπησε πριν μερικές ημέρες την Αττική και προκάλεσε εκατοντάδες προβλήματα σε δεκάδες δήμους πλην του Πειραιά, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο Πειραιά. Πριν από λίγες ημέρες, ζήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Έβρεχε όπως λέμε στο χωριό μου, τουλούμι. Απίστευτα δυνατή βροχή. Ο Πειραιάς δέχεται και τα όμβρια ύδατα άλλων πόλεων του Λεκανοπεδίου. Και ενώ άλλες πόλεις και άλλοι Δήμοι, ακόμη και βορείων προαστίων είχαν δραματικά προβλήματα, εμείς, εγώ, οι Αντιδήμαρχοι μου, οι εργαζόμενοι βγήκαμε μες τη νύχτα στους δρόμους για να προλάβουμε τις όποιες επιπλοκές, τις οποίες δεν είχαμε. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν, γιατί δεν πρέπει μόνο να τους κατηγορούμε όταν δεν δούλευαν – γιατί τώρα δουλεύουν με το παραπάνω – αλλά να τους συγχαρούμε. Θα μου πούμε, για το αυτονόητο; Αν είχαμε το αυτονόητο στην Ελλάδα, δεν θα είχαμε την κρίση. Αν είχαμε λειτουργικό και έντιμο κράτος, γιατί να είχαμε κρίση;».
Σε ερώτηση ακροάτριας, αν είναι αλήθεια ότι κάποιοι θέλουν να επιβληθεί φόρος στους πολίτες που θα δηλώσουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ο Δήμαρχος Πειραιά είπε: «Έχω δηλώσει ότι, από την ώρα που έθεσα υποψηφιότητα για Δήμαρχος του Πειραιά, το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτω την κομματική ζωή που είχα. Κάθε άλλο. Αλλά το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς. Ως Δήμαρχος, είμαι υπερκομματικός. Όμως, το κόμμα που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα ιδιαίτερο κόμμα, είναι ένα ιδιότυπο κόμμα. Αποτελείται από πολλές συνιστώσες, που η κάθε μία είναι ξεχωριστό κόμμα. Υπάρχει και το κόμμα εκείνο που ποινικοποιεί την έννοια Χριστιανός.
Υπάρχει και η άλλη συνιστώσα που ποινικοποιεί το κράτος και αθωώνει τους παρακρατικούς, τους ποινικούς. Είδα χθες κάποιους να φωνάζουν: γιατί απετράπει η απόδραση του Βλαστού; Απίστευτα πράγματα. Είναι σημεία των καιρών, σημεία της κρίσης. Πιστεύω, ότι ο ελληνικός λαός θα το απομονώσει ή το στελεχιακό του δυναμικό που διακατέχεται από σωφροσύνη, θα αποβάλλει αυτούς τους φίλους του Κουφοντίνα, τους φίλους της παραβατικότητας. Άρα να μην ανησυχεί η ακροάτρια, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και προπαντός του Πειραϊκού λαού, είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και αγαπάμε, όχι μόνο τους Χριστιανούς Ορθόδοξους αλλά και όλους τους άλλους συνανθρώπους μας. Η επίσημη θρησκεία μας είναι η Ορθοδοξία και έχουμε υψηλή συνείδηση του τι θα πει ελληνορθόδοξος πολιτισμός».
Ο Δήμαρχος Πειραιά εξήγησε όμως και την σημασία που έχει για εκείνον η θέση που κατέχει και τόνισε, πως άφησε ανώτερα αξιώματα για να πράξει αυτό που είχε για εκείνον περισσότερη αξία. Να δώσει όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία των Πειραιωτών. «Είμαι Δήμαρχος του δρόμου. Είμαι Δήμαρχος ειδικού σκοπού. Δεν με ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές. Αν με ενδιέφεραν μόνο οι επόμενες εκλογές, θα κοίταζα μόνο την καθαριότητα. Μόνο η θεαματική βελτίωση που πετύχαμε φτάνει για να έχεις μια τετραετία ακόμη ή η νίκη μας επί του παραεμπορίου. Αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και κάποιος άλλος, χωρίς να υποτιμώ κανένα. Εγώ εγκατέλειψα την κεντρική πολιτική για να δώσω το μέγεθος της αγάπης και της ευγνωμοσύνης που νοιώθω προς τον Πειραϊκό λαό σε έργο. Το χρωστάει η Ελλάδα στον Πειραιά. Πολλά έδωσε ο Πειραιάς στην Ελλάδα και στη ναυτοσύνη και στον πολιτισμό παγκοσμίως».