Η ώρα του Βενιζέλου στην Προανακριτική

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ θα βρεθεί αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή που είχε ο ίδιος με την υπόθεση, από τη στιγμή που παρέλαβε από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το στικάκι με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC.

Στο μεταξύ, τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ενδέχεται να καταθέσει μέσω υπομνήματος.

Αίτημα να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης κατέθεσε χθες ο Βασίλης Καπερνάρος.

Στην επιτροπή καλείται να καταθέσει σήμερα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Χθες εξετάστηκε ο κ. Λεωνίδας Γιαννικόπουλος (συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου). Ο κ. Γιαννικόπουλος δεν μπόρεσε να στηρίξει την καταγγελία ότι άγνωστος άνδρας είχε ζητήσει 1 εκατ. ευρώ από τον τότε γ.γ. του ΥΠΟΙΚ για να του παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Γιαννικόπουλος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το γεγονός ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Παραδέχθηκε πάντως ότι πριν προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή για να καταθέσει ως μάρτυρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο.