Νέος γύρος επαφών με την τρόικα

Με το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο να παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκινά νέο γύρω συνομιλιών με τους επικεφαλής των δανειστών.

Νέος γύρος επαφών με την τρόικα
1'

Η απόφαση για απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να θεωρείται οριστική και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα «κλειδώσει» στη σημερινή συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία κλείνει προς 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, 7.000 ως το τέλος του έτους και να εκκρεμούν ακόμη 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Η κυβέρνησης από την πλευρά της κρατά χαμηλούς τόνους και αναζητεί νομοθετική φόρμουλα για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύγκλιση έχει υπάρξει στα ζητήματα του ΕΕΤΗΔΕ, των δόσεων αποπληρωμής των χρεών προς εφορία και Ταμεία και στη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την οδό Νίκης, η κυβέρνηση πιέζει τους δανειστές να εγκρίνουν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και να υποσχεθούν επανεξέταση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης για την επόμενη περίοδο.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαβουλεύσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, που καθυστερεί από τον περασμένο μήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή