Στουρνάρας:Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί γιατί δεν συμφέρει τη Γερμανία

«Κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας:Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί γιατί δεν συμφέρει τη Γερμανία
1'

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως «η συμφωνία με την τρόικα θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος και στην άρση της αβεβαιότητας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στη νότια Ευρώπη, λόγω του ευρώ, αποτελούν τη βάση του προβλήματος. Ωστόσο όπως εκτίμησε η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί αφού αυτό όπως είπε δεν συμφέρει ούτε τη Γερμανία.

Ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι πλήρως θωρακισμένο, ξεκαθαρίζοντας και πάλι πως οι καταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες.

Αναφερόμενος στη ανάπτυξη της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι τα επενδυτικά funds είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα και πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τους.

Αναφορικά με την ανεργία, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως το μεγαλύτερο «φάρμακο» είναι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή