Οι τρεις δρόμοι του Αντώνη Σαμαρά

Σενάρια ανασχηματισμού επεξεργάζονται στο Μαξίμου έπειτα από εισηγήσεις

Οι τρεις δρόμοι του Αντώνη Σαμαρά
1'

Η κυβέρνηση πέραν του οικονομικού επιτελείου είναι δεδομένο πως θα αλλάξει σύνθεση, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά και οι πιέσεις από τους εταίρους αρχίζουν να γίνονται εμφανείς.

Πιο βιαστικός από τους τρεις συγκυβερνώντες εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πιέζει για ανασχηματισμό εδώ και τώρα προκειμένου να εντάξει στην κυβέρνηση πολιτικά πρόσωπα.

Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως θα αρχίζει να ανακάμπτει δημοσκοπικά και θα ξεφύγει από τα ποσοστά πέριξ του 5%.

Στον αντίποδα, ο Φώτης Κουβέλης και οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ δείχνουν να μη βιάζονται καθόλου για ανασχηματισμό καθώς γνωρίζουν πως θα βρεθούν σε αμήχανη σχέση, με τους δικούς τους Αντώνη Ρουπακιώτη και Αντώνη Μανιτάκη να είναι υπ'αριθμόν 1 για αλλαγή.

Για το σκοπό αυτό, τα μηνύματα που εκπέμπουν συνεργάτες του Φ.Κουβέλη μιλούν για Ιούλιο προκειμένου να κερδηθεί λίγος χρόνος και να αναγνωσθεί εκ νέου η πολιτική συγκυρία.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, κρατά κλειστά τα χαρτιά του με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για δύο γραμμές μεταξύ του γαλάζιου στρατοπέδου.

Εκείνους που του ζητούν να πάρει το ρίσκο και να πάει μέσα στο Μάιο σε ανασχηματισμό αλλά και εκείνους που μιλούν ξεκάθαρα για ημερομηνία μετά γαλάζιο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή