Βουλή: Μπαράζ προτάσεων για να αποτραπεί κλείσιμο της ΕΡΤ

Μπαράζ προτάσεων νόμου ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο της ΕΡΤ κατέθεσαν τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, Βενιζέλος και Κουβέλης θα έχουν συνάντηση στη Βουλή στις 18.00.

Σε ανάλογη κίνηση προέβη και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση τόσο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου όσο και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να καταθέσουν εκτός από πρόταση νόμου για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Την παρέμβαση του κ. Παπούλια προκειμένου να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και ΔΕΚΟ ζήτησε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε τέσσερις πανομοιότυπες τροπολογίες σε όλα τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή (Κτηματολόγιο, Ντυνάν, Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, ΕΛΤΕ) προτείνοντας την άρση των συνεπειών της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επιπρόσθετα η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα ζήτησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη τη διενέργεια άμεσης συζήτησης στην Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.