Βενιζέλος: "Ανάσα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής"

"Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ευρηµατικότητα" αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

2'

Εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο που πρέπει να υπερβεί µεγάλα εµπόδια, χαρακτηρίζει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ευρηµατικότητα» επισημαίνει σε συνέντευξή του στα Νέα, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος αυτός µπορεί να προωθηθεί όχι µόνο άµεσα αλλά και έµµεσα µε χρηµατοοικονοµικές µεθόδους, µέσα από τις µετοχές ή τα οµόλογα µιας εταιρείας που θα αναλάβει να διαχειριστεί ένα επιλεγµένο και “καθαρό” τµήµα της δηµόσιας περιουσίας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποτελούν «ανάσα» για τη χώρα. «Μια ανάσα που µας επιτρέπει να στρέψουµε ακόµα πιο έντονα το ενδιαφέρον µας στο επίπεδο της πραγµατικής οικονοµίας, εκεί που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόµενοι, τα νοικοκυριά βιώνουν το πρόβληµα της καθηµερινότητας. Πρόκειται για µια “ανάσα” που µας επιτρέπει και µας επιβάλλει να κάνουµε εθνική προτεραιότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράλληλα να εφαρμόσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα πέραν του Μνηµονίου. Χωρίς άλλου τύπου κράτος και άλλου τύπου σχέση κράτους και οικονοµίας είναι προφανές ότι δεν µπορούµε να πορευθούµε πια».

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι θα είναι η επιβεβαίωση των αποφάσεων της 11ης Μαρτίου «που τελούν τώρα υπό τον αυστηρό έλεγχο των αγορών». Στο σημείο αυτό σημειώνει ότι «η αντίδραση των αγορών µεταξύ 11ης και 25ης Μαρτίου θέλω να ελπίζω ότι θα καταστήσει τη δέσµη των αποφάσεων για την Ελλάδα καλύτερη. Σίγουρα, δεν θα γίνει χειρότερη».

Όσον αφορά στο θέμα του Μεγάρου Υπατίας και την κόντρα του με τον Γιάννη Ραγκούση, σημειώνει ότι είπε τα αυτονόητα, τάσσεται κατά της προσφυγής στις κάλπες, ενώ για το ενδεχόµενο χρεοκοπίας απαντά ότι µε την τεχνική έννοια του όρου δεν κινδυνεύουµε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή