Οι ερωτήσεις στη Βουλή του υπόδικου σήμερα, βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγού

Σε τουλάχιστον 175 περιπτώσεις αξιοποίησε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, από την ημέρα της εκλογής του έως τη σύλληψή του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής.

Οι ερωτήσεις στη Βουλή του υπόδικου σήμερα, βουλευτή της Χ.Α. Γ. Λαγού
2'

Μετανάστες, αστυνόμευση, αλλοδαπές παράνομες νοσοκόμες στα νοσοκομεία του Πειραιά, Τζάνειο και Μεταξά, επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς», προβλήματα των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ., η αναδιάρθρωση στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και ο ρόλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέναντι σε «αποδεδειγμένα εμπλεκόμενους με την τρομοκρατία» ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία ο κ. Λαγός αναζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση, εκτός από τα θέματα της εκλογικής του περιφέρειας.

Παράπονα για την παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής

Στον κατάλογο των ερωτήσεών του ήταν και επίκαιρη ερώτηση με την οποία κατηγορούσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για «εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα», διότι κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., που στάθμευαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δηληγιάννη, διενεργούσαν ελέγχους σε όσους εισέρχονταν στο κτίριο, αλλά και επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε εξαγγείλει ότι θα αποσύρει τους αστυνομικούς, που είχαν αποσπαστεί στη φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Επίθεση» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε μια περίπτωση ο κ. Λαγός είχε αξιοποιήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να στραφεί κατά του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας καταγγέλλοντας ότι προσωπικός γιατρός και φίλος του διορίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και κατά πολιτικών προσώπων, όπως έγινε με ερώτηση που είχε καταθέσει στον υπουργό Οικονομικών για το κόστος λειτουργίας του γραφείου του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το «ενδιαφέρον» για την ΕΛ.ΑΣ. και τα αντιεξουσιαστικά «τάγματα εφόδου»

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που είχε καταθέσει για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ξεχωρίζουν θέματα για την «εξαγγελθείσα αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας», τα «ιατρεία των αστυνομικών του Πειραιά», τα «προβλήματα στα περιπολικά της αστυνομίας», η «ρύθμιση δανείων αστυνομικών», η «σίτιση δοκίμων αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο», οι «ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας κατά τη διαδικασία μεταγωγών κρατουμένων», τα «υπέρογκα μισθώματα για τη στέγαση τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.», η «εκκόλαψη της τρομοκρατίας μέσα στα Πανεπιστήμια», η «τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τα «αντιεξουσιαστικά τάγματα εφόδου» και ακόμα ερώτηση για τη «χρήση κινητών μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα με την ανοχή επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Από την Ομόνοια στην Ανάβυσσο

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει, επίσης, τον περασμένο Ιούνιο, ο κ. Λαγός κατηγορούσε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας της Πολίτη ότι «δένει» τα χέρια της αστυνομίας και «προωθεί εμμέσως την ανοχή στους λαθρομετανάστες, που λυμαίνονται τη χώρα», διότι «συλλαμβάνονται αλλοδαποί στην Ομόνοια και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι στην Ανάβυσσο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή