Γρηγοράκος: Δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Για «δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ», στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Γρηγοράκος: Δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο
2'

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, αν ο νόμος αυτός θα προχωρήσει, ή όχι» σημειώνει ο κ. Γρηγοράκος και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ είχε εντάξει την έννοια του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της συζήτησης ενός ολόκληρου πακέτου για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει ανακοίνωση ότι δεν πάει σε μεμονωμένες αλλαγές του εκλογικού νόμου, δηλαδή στο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για το σχέδιο επαναφοράς του 42% για την εκλογή δημάρχων, σημειώνει ότι «αυτά θα πρέπει να συζητηθούν, αλλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε αντίθετοι σ΄αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο 50%».

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Γρηγοράκος σημειώνει ότι «θέλουμε να πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς χρίσματα κι η κοινωνία ας αποφασίσει. Κάποια στιγμή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και είναι ευκαιρία, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπροσωπεί τις τοπικές κοινωνίες».

Σε ερώτηση για τις πιέσεις των δανειστών στο θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, ο κ. Γρηγοράκος τονίζει: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να είμαστε κι εμείς, όχι μόνο λογικοί, αλλά και ευαίσθητοι. Η απαγόρευση στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας είναι πραγματικά κόκκινη γραμμή, δεν θα ψηφίσει κανένας βουλευτής την άρση της απαγόρευσης». Ωστόσο, προσθέτει ο κ. Γρηγοράκος, «θα πρέπει να δούμε τα κριτήρια, να δούμε την εισοδηματική πολιτική, να δούμε τελικά τι εισοδήματα έχουν αυτοί οι άνθρωποι, θα πρέπει να δούμε την κάθε περίπτωση εξατομικευμένα».

Σχετικά τέλος με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Γρηγοράκος τονίζει: «Πρέπει να μειώσουμε βέβαια τα λειτουργικά έξοδα του κράτους, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε άλλο πια μισθούς, συντάξεις και το κοινωνικό κράτος. Δεν μπορούμε. Έχει ανάγκη πλέον ο Έλληνας πολίτης από μεγαλύτερες παροχές του κοινωνικού κράτους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή