Παπαδημούλης: Να μας ενημερώσουν για ονόματα και ποσά

Στο αίτημά του για άμεση σύγκληση της επιτροπής πόθεν έσχες αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97.8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παπαδημούλης: Να μας ενημερώσουν για ονόματα και ποσά
1'

«Ο λόγος που ζήτησα να συνεδριάσει η επιτροπή είναι να γίνει πράξη το αυτονόητο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν οι φορολογικές Αρχές πέφτουν πάνω σε βουλευτές που έχουν κάνει εμβάσματα στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης -και μεγάλα ποσά- πέρα από το να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομικών, όφειλαν να έχουν ενημερώσει ταυτόχρονα -και είναι απαράδεκτο που δεν συνέβη- και την επιτροπή για τον έλεγχο πόθεν έσχες.

Έτσι ώστε να τσεκάρουμε εμείς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που μας δίνει ο νόμος, αν αυτά τα ποσά είναι δηλωμένα και αν ταιριάζουν αυτές οι κινήσεις των εμβασμάτων με τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Για να γίνει αυτό πρέπει να συνεδριάσει η επιτροπή», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

«Εγώ αυτό που θα προτείνω στην επιτροπή», πρόσθεσε, «είναι να μας ενημερώσει αρμοδίως και υπεύθυνα το υπουργείο Οικονομικών και οι φορολογικές αρχές, για ποιους πρόκειται, για ποια ποσά πρόκειται, να μας στείλει τα παραστατικά, έτσι ώστε για τα συγκεκριμένα ονόματα, για τα συγκεκριμένα ποσά με την βοήθεια των ορκωτών μας ελεγκτών να κάνουμε αυτό που ο νόμος επιβάλλει να κάνουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή