Νέα "γαλάζια" πυρά στον Παπακωνσταντίνου

Mια σειρά αντιφατικών όπως τις χαρακτήρισε τοποθετήσεων του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Γιάννης Μιχελάκης...

«Τελικά ο κ. Παπακωνσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες», τόνισε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, παρουσιάζοντας μια σειρά αντιφατικών όπως τις χαρακτήρισε τοποθετήσεων και αναφερόμενος σε δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών που ζητούν και αυτοί από τον υπουργό των Οικονομικών να τοποθετηθεί.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε, ακόμη, να μάθει γιατί αναβάλλεται «περιέργως» η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2010 και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το ύψος που έχει διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα.

Για δηλώσεις Πεταλωτή

Διαψεύδει η ΝΔ τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η προσπάθεια κοινωνικής πίεσης σε ιδιωτικές τράπεζες για λύση στο πρόβλημα της εταιρίας "Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία" ανακόπηκε από το γεγονός ότι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ δεν υπέγραψαν ένα προσχέδιο επιστολής που συνέταξε ο ίδιος και απευθυνόταν στις ιδιωτικές τράπεζες. Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για φαιδρότητες, κατηγορώντας τον κ. Πεταλωτή πως με την επιστολή του, προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες και να εξαπατήσει τους πολίτες. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επεσήμανε πως μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των απολυμένων, τηρώντας προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους για να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Για δημοσίευμα "Νέων" για ψήφο εμπιστοσύνης στη Bουλή

Σχετικά με το "Σύμφωνο για το Ευρώ", ο Γιάννης Μιχελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να το υπερψηφίσει στη Bουλή καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί για το μείζον θέμα όπως ήταν το μνημόνιο να ζητούν 150 ψήφους και για το έλασσον να ζητούν 180. «Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η υπόθεση στη Bουλή» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Για την απεργία στα μέσα ενημέρωσης

«Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση για τον κλάδο των ΜΜΕ που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Στη Γαλλία η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένα μέτρα. Υπάρχει ο καθ' ύλην αρμόδιος τομεάρχης, ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος συζητά με τους αρμόδιους έτσι ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα έχουν γίνει παρεμβάσεις για το θέμα του ΑΠΕ, όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με τις δυο διαδοχικές 48ωρες απεργίες από την Πέμπτη στα ΜΜΕ.

Για την υπόθεση Siemens

«Εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι περίεργος να δει ποιοί 60 βουλευτές θα βάλουν την υπογραφή τους, για να συνεχιστεί μια συζήτηση η οποία είναι προδιαγεγραμμένη και νομολογημένη, όσον αφορά στην παραγραφή των αδικημάτων για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, και χρησιμοποιείται μόνο σαν δίωξη εναντίον στελεχών της ΝΔ που κατηγορούνται χωρίς στοιχεία», η αναμενόμενη τοποθέτηση Μιχελάκη για το σκάνδαλο της Siemens.

Για τις φήμες σχετικά με καταθέσεις πρώην υπουργού

Διπλή επίθεση σε ΣΔΟΕ και κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, σχετικά με τις φήμες που θέλουν πρώην υπουργό του κόμματος να έχει στο λογαριασμό του περισσότερα από 175 εκ. ευρώ.

«Αυτό που δεν κάνανε οι άλλοι, το κάναμε εμείς. Καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και ζητάμε να υπάρξει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Κυκλοφορούν φήμες τις οποίες οι κυβέρνηση αφήνει να αιωρούνται, για να πηγαίνει η μπάλα αλλού και να μην κουβεντιάζουμε τα πραγματικά θέματα», δήλωσε και έκανε λόγο για υπουργό-φάντασμα. Αναφερόμενος στον κ. Καπελέρη, τόνισε «πως ένας πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί κάτω από τη δική του διοίκηση να αφήνει κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση… Ο αρμόδιος υπουργός έχει πάει να ρωτήσει αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Οσο το παιχνίδι διαρροών συνεχίζεται το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου» κατέληξε ο Γιάννη Μιχελάκης.