Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος
1'

Στην ημερήσια διάταξης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Παράλληλα θα συζητηθούν, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ- Αφρικής.

Την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, Βιομηχανική Ανταγωνιστικότητα, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια). Θα εξετασθούν, επίσης, η «Έκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή