Χλιαρή στήριξη στον Ψωμιάδη από τα "γαλάζια" …καρντάσια

Εξαιρετικά προσεκτικές διατυπώσεις επιλέγει μερίδα "γαλάζιων" βουλευτών...

Εξαιρετικά προσεκτικές διατυπώσεις επιλέγει μερίδα "γαλάζιων" βουλευτών προκειμένου να τοποθετηθεί για την υπόθεση Ψωμιάδη.

Παρά τη δημόσια στήριξη της ΝΔ στην περιπέτεια του Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν να κρατούν αποστάσεις από μια ηχηρή στήριξη του Βορειοελλαδίτη πολιτικού, μετά την τελευταία καταδίκη.

«Το παράπτωμα είναι ένα παράπτωμα, είτε το κάνεις για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω αρρώστιας του ανθρώπου, είτε όχι, είναι παράπτωμα» η δήλωση Ιωαννίδη στην κρατική ραδιοφωνία, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θερμή υποστήριξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη παρά την προσθήκη της φράσης πως «οι νομικοί λένε ότι αν το παράπτωμα έχει γίνει μέχρι 31-12-10, έχουν παραγραφεί οι εκκρεμείς πειθαρχικές παραβάσεις των νομαρχών και ο καλλικρατικός νόμος ισχύει από 01-01-11. Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν είμαι νομικός».

«Κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης και σχολιασμού από κανέναν» η δήλωση του Κώστα Γκιουλέκα που έσπευσε ωστόσο να υπενθυμίσει πως ο δικαστικός αγώνας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ευχήθηκε καλή δύναμη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Συγκρατημένος και ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μέσω του ραδιοσταθμού της Αθήνας. «Η δική μου τοποθέτηση -και τη λέω- είναι, ότι σέβομαι τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ελπίζω η συγκεκριμένη απόφαση, εύχομαι, να είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Αυτή είναι η τοποθέτηση που θα ήθελα να κάνω από τη δική μου μεριά».

Πολλοί πάντως υποστηρίζουν πως οι επιφυλάξεις των στελεχών της ΝΔ δεν αφορούν στο πρόσωπο του "γαλάζιου" Περιφερειάρχη αλλά σχετίζονται με το γεγονός πως οι βουλευτές ακροβατούν ανάμεσα στην επιθυμία στήριξης του στελέχους της ΝΔ και στην διάθεσή τους να αποδείξουν το σεβασμό τους και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.