Ευρωεκλογές 2014 - Bloomberg: Σοκ στις ευρωπαϊκές αγορές από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού (σ.σ. χρεόγραφα, μετοχές, έντοκους τίτλους κ.α.) της Ευρώπης, μπορεί να προκαλέσει μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα - στις ερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον Μαρκ Μακόρμικ (Mark McCormick), στρατηγικό αναλυτή στην Credit Agricole.

Στο σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας, όπως μεταδίδει η συνδρομητική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για τις ευρωεκλογές, καθώς αναδεικνύονται κίνδυνοι για τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, βασικό κίνδυνο αποτελεί η εξασφάλιση σημαντικής μερίδας της ψήφου από αντιευρωπαϊκά κόμματα, που πιθανώς θα αντιστρέψουν τμήμα της προόδου που έχει επιτευχθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο σημαντικότερος κίνδυνος εντοπίζεται στην Ελλάδα, δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ψήφου, ενώ οι εκλογές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού.

Διαβάστε ακόμα:

Handelsblatt για ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία θυσία για το ευρώ»